campanie campanie
Actualitate

Un șofer de 79 de ani face o depășire cu Loganul său pe linie continuă din față a venit alt autocamion. Ce a urmat?! (video)

Un șofer de 79 de ani, aflat la volanul unei Dacia Logan, a intrat în depășirea unui TIR. Deși sensurile erau delimitate cu linie continuă, porțiunea de drum fiind în interiorul unei localități, iar curba era fără vizibilitate, șoferul a insistat să treacă de TIR, doar că din față a venit alt autocamion.

Şoferul Daciei a tras puternic de volan, evitând impactul frontal, autoturismul ieșind de pe carosabil, printre cele două tiruri.

Pe imagini se vede cum şoferul Daciei intră în depăşirea tirului din față, fără a ţine cont de linia continuă ori de trecerea de pietoni.

Imaginile au fost înregistrate joi, 6 februarie, în jurul orei 15.00. Șoferul care a provocat accidentul a fost foarte nemulțumit la final pentru că și-a avariat mașina. Poliţiştii i-au dat patru sancțiuni contravenționale în valoare de 1.160 lei. De asemenea, i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 60 de zile.

Despre situația mai sus preezentată am stat de vorbă cu un specialist de la Școala de Șoferi DAN DAN TUR

 

Rep.: Ce inseamna sa fii un sofer bun? Să te angajezi fără răspundere în depășiri acolo unde regulamentul interzice?

Dorin Turcu, profesor Școala de Șoferi Dan Dan Tur: Poți să te consideri cu adevărat bun atunci când recunoști că ești dispus să înveti mereu. Zmeii care se cred buricul pâmântului și se bat cu pumnul în piept că au la activ milioane de kilometri parcurși nu înseamna că sunt și buni.

Nu exista școli care te învață să fii un șofer bun, ci doar să conduci în oras. Insă dacă ești dispus să înveți să conduci cu adevărat și în special condusul preventiv, pentru că reacția conducătorului camionului căruia Loganul i-a ieșit în față consider că a fost una corectă el a redus din viteză pentru ca șoferul Loganului să aibe timp să reintre pe sensul lui de mers evitând astfel o tragedie, atunci Școala Noastră este cea mai potrivită pentru siguranța ta. Noi ne concentrăm foarte mult pe condusul preventiv, ați văzut o situație neprevăzută în video prezentat, tu conduci corect, regulamentar iar din față îți apare un nepriceput. Ei bine ce faci ?

Iata cateva sfaturi pe care le poti urma cu succes:

Anticipare, asigurare si reactie – cheia unui condus in siguranta

Poate cel mai important lucru din istoria condusului modern este anticiparea. Și aici vorbim de a anticipa din timp absolut orice: ce face mașina din fața noastră, ce fac masinile din intersectie, ce culoare a semaforului va fi când treci prin intersectie, ce se întamplă 2-3 mașini mai în față, ce se întamplă în spatele tău, ce urmează să facă pietonii, etc.

O importanta cauza a accidentelor e reprezentată de neacordarea de prioritate. Nu din partea ta, ca șofer, ci a altuia care conduce în trafic.

Cel puțin, în România, nu trebuie să te bazezi pe semnul de circulatie care îți zice că ai prioritate. 50% din accidentele rutiere sunt din cauza celor care nu acorda prioritate. Așadar, trebuie să te gândești ca jumătate din mașinile pe care le întâlnești în intersectie pot fi un pericol pentru tine.

Cand vei ajunge să te gandesti într-o fracțiune de secundă la ce se întâmplă în fața maținii tale, ce se întâmplă cu mașina ta și în spatele ei, atunci ești un sofer bun.

Tot lipsa de anticipare și neatentia unora pot provoca accidente. De exemplu, la o trecere de pietoni slab semnalizată – fără semafor. Sare un pieton pe trecere, unul care nu era atent frâneaza brusc, la fel și cel din spate. Am văzut cazuri în care mașina a doua, condusă de un șofer mai experimentat, a frânat brusc, dar a frânat progresiv, fiind atent la cea de-a 3-a mașină să nu cumva să îl tamponeze în spate. Mai sunt și cei care în caz de frânare brusca pun avariile să îl atenționeze pe cel din spate că urmează o frânare mai violenta. Și asta e bine! Pentru că, din păcate, majoritatea frânează din instinct și se gândesc doar la mașina lor, dar se trezesc că cel din spate îi lovește.

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS