Actualitate

Veste bunā pentru Câmpia Turzii. Stadionul a intrat oficial în proprietatea municipiului

Într-o conferință de presă susținută la sediul primăriei municipiului Câmpia Turzii, Lojigan a declarat că Stadionul „Mihai Adam”, terenul de sub colonia Goldiș și terenul din fostul Combinat Metalurgic ( Laminorul 5) au fost aduse în patrimoniul municipiului Câmpia Turzii, intabulate conform legii.

În luna aprilie, anul 2018, Dorin Lojigan detalia pentru Ziarul 21, situația stadionului municipal.

„Aici putem vorbi despre două aspecte, situația juridică a stadionului şi situația faptică. Dacă este să ne referim la situația faptică, așa cum putem să vedem terenul arată într-o stare deosebită și aici este meritul colegilor de la CSM Câmpia Turzii. Dacă este însă să vorbim despre situația juridică a stadionului din Câmpia Turzii atunci putem să spunem că există o anumită problemă, care este cunoscută de marea majoritate a locuitorilor municipiului nostru, și anume că acest obiectiv important pentru Câmpia Turzii, din punct de vedere juridic nu ne aparține. Deși el a fost predat pe baza unui proces verbal de predare primire în baza unui contract de dare-n plată sub semnătură privată, prin care s-au stins anumite datorii pe care Mechel/ISCT le avea la acel moment către administrația locală, cu toate acestea nu am reușit până la acest moment întabularea în cartea funciară, a stadionului. De ce nu s-a reușit? Pentru că există o discuție juridică între administrație și reprezentanții ISCT-ului raportată la cine are obligația de a plăti TVA-ul. Este o dispută pe care am încercat să o rezolvăm prin Consiliul local și nu s-a rezolvat astfel încât am promovat o acțiune în instanță astfel încât instanța să decidă cine are de plătit TVA-ul. Pentru că acel contract de dare în plată făcut în cursul anului 2013-2014, nu a fost gândit, la acel moment, bine, de cele două părți, eu sper că după clarificare în acest proces a situației juridice, să ne revină nouă stadionul.”

De aproximativ doi ani, edilul se luptă cu conducerea Mechel pentru „repatrierea” stadionului. Practic, Dorin Lojigan, a realizat ceea ce mulți au promis.

Trendul recuperările administrației Lojigan, a fost unul extraordinar. Dacă în anul 2016 Mechel a plătit 6000 lei, iată că după 4 ani, primaria a recuperat nu mai puțin de 7.343.249. Doar acest schimb a fost 1.600.000.

Acestea fiind spuse, este cea mai bună veste pentru iubitorii sportului din Câmpia Turzii, stadionul odată intabulat, poate fi reabilitat și modernizat.

Terenul de sub fostul combinat, poate fi alipit la Parcul Industrial Câmpia Turzii, asta însemnând încă o bucată bună de teren poate aduce investitori importanți în oraș.

Locuitorii de pe strada Goldiș, își pot intabula acum casele, terenul aparținînd administrației locale.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS