Actualitate

Video. Alocuțiunea edilului Turzii, Cristian Matei, cu prilejul comemorării voievodului Mihai Viteazul

„Iată-ne din nou azi, în zi de mare însemnătate istorică în care îl comemorăm pe marele domnitor Mihai Viteazul. Mai mult ca oricare așezare din țara noastră, Turda are obligația istorică și mai ales morală de a-i păstra vie, în permanență, memoria marelui voievod Mihai Viteazul. Acest mare erou al neamului românesc și-a găsit sfârșitul pe meleagurile Turzii printr-o crimă odioasă în Sfânta zi de duminică, 19 august 1601. Considerat de istografia românească primul unificator al țărilor române și apărător al creștinătății, voievodul Mihai Viteazul este un simbol-erou național al orașului nostru, motiv pentru care, încă de la preluarea mandatului meu în anul 2016, ne-am propus să arătăm respectul cuvenit acestui mare erou.” Au fost câteva idei ale edilului municipiului Turda, Cristian Octavian Matei.

De asemena, acesta a amintit și de proiectul de modernizare a zonei:

„Am considerat că este imperios necesar să acordăm acestui obiectiv importanța cuvenită ca monumentul, mănăstirea și intreg parcul să devina un loc se pelerinaj. În urmă cu un an va spuneam că am câștigat un proiect european prin care va fi complet modernizat acest parc. Ei bine, astăzi vă spun că am început implementarea acestui proiect iar în scurt timp, vor începe lucrările.”

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS