Actualitate

Video. Ateliere de lectură la Galeria de Artă din Turda

În 15 Ianuarie 2019, se omagiază 169 de ani de la naşterea luceafărului României, Mihai Eminescu. La Turda au fost demarate mai multe activități pentru a omagia această zi. La Galeria de artă din Turda au fost organuzate Ateliere de Lectură, unde intrarea a fost deschisă tuturor. Cei ce au participat au luat parte la discuții pe baza marelui Eminescu dar și au putut citi poezii.

Ana Sevan, gazda acestor ateliere de lectură a declarat pentru Ziarul 21 : “Astăzi, 15 ianuarie, cu ocazia celebrării poetului național Mihai Eminescu, zi devenită sinonimă culturii naționale, o activitate desfăşurată la Turda, de către Primăria Municipiului Turda împreună cu Casa de Cultură Turda, este aceea de a chema şi de a aduna oamenii într-un spațiu al literaturii, într-un spațiu al culturii” . Uşa galeriei a fost deschisă pentru oricine a dorit să se exprime pentru tot ceea ce însemnă un Eminescu al fiecăruia. Directoarea Casei de Cultură a mai specificat “s-au deschis teme de discuție, Eminescul gazetarul, studiile şi traseul devenirii sale pe care poetul le-a urmat, natura şi imaginea femeii în poezia eminesciană, iar parte cea mai spontană a fost aceea că cei prezenți au primit câte un volum de Eminescu şi fiecare a citit acea poezie care corespunde cu sufletul său”. VÎn încheirea atelierelor de lectură a fost vizionat un film produs de către Ovidiu Cosac, cunoscutul artist local, fotograf şi regizor, împreună cu jurnalistul Emil Hălăştuan.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS