<
Actualitate

Video. Celebrele Drone MQ-9 Reaper la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii?

Forţele aeriene ale SUA au construit un hangar la Baza 71 aeriană Câmpia Turzii care ar putea fi folosit pentru operarea de drone MQ-9 Reaper în scopul intensificării operaţiunilor de recunoaştereşi culegere de informaţii în estul Europei şi Marea Neagră, relatează site-ul DefenseNews, citând un document al aviaţiei americane.

Ce este o dronă MQ-9?

MQ-9 Reaper este un avion de luptă fără pilot utilizat de către United States Air Force. Este o versiune mărită a modelului MQ-1 Predator. Poate căuta și ataca ținte la sol cu până la 14 rachete ghidate aer-sol( conform wikipedia)

ReprezentanţiiForţelor Aeriene Reaper, fabricat de General Atomics, poate fi dotat cu rachete pentru misiuni de luptă, dar poate fi desfăşuratşi într-o configuraţie doar pentru misiuni de culegere de informaţii, supraveghere şirecunoaştere.
Dacă va fi desfăşurat în România, MQ-9 ar fi lansat şi recuperat la Câmpia Turzii de personalul militar american de acolo.
Potrivit unui document al Forţelor Aeriene Statele Unite în Europa, obţinut de DefenseNews, în care sunt listate proiectele de construcţii la Câmpia Turzii ale Forţelor aeriene americane, un nou hangar, construit aici între octombrie 2017 şi mai 2018, va putea găzdui drone cu rază lungă de acţiune – probabil MQ-9 – şi va îndeplini toate „cerinţele de securitate” necesare pentru operaţiuni cu aeronave fără pilot. Valorea hangarului se ridică la 950 milioane de dolari.

În luna mai, Forţele Aeriene americane au început să opereze drone MQ-9 de la baza Miroslawiec din Polonia, precizând doar că dronele nu sunt echipate cu armament şidesfăşoară doar operaţiuni de colectare de informaţii, supraveghere şirecunoaştere (ISR).

Un pilot de MQ-9 Reaper a declarat pentru publicaţia Air Force Times că este puţin probabil ca aceste drone să efectueze zboruri deasupra unor zone de război, precum Ucraina, din cauza riscului escaladării conflictului.

DefenseNews mai arată că deși Forțele Aeriene ale SUA nu oferă prea multe informații, se pare este vorba de o perioadă mică de timp până când vor fi operate astfel de drone la Câmpia Turzii, acum că infrastructura a fost construită.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS