Actualitate

Video. Dorin Lojigan: „Care primar s-ar apuca să asfalteze străzi, știind sigur că încep lucrările de excavare și schimbare de conducte?”

În rubrica 10… cu Adrian Soporan din cadrul Ziarului 21, am ales ca la început de an să realizăm un interviu diferit, chiar cu edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan. Am profitat de vremea de afară, de ninsoare, și am luat la pas orașul. Un lucru pe care primarul Dorin Lojigan a vrut să îl evidențieze a fost legat de „șantierul” care se va instala în Câmpia Turzii începând cu acest an. Le transmite cetățenilor să aibă răbdare, pentru că la final, când toate proiectele și toate lucrările se vor finaliza, municipiul Câmpia Turzii va arăta ca un oraș european.


Adrian Soporan: În urma cu cateva zile m-am întâlnit cu cetățeni ai municipiului Câmpia Turzii care mi-au spus că s-a făcut însă se puteau face mai multe.( făcând referire la străzile asfaltate). Am încercat să îi îndrum să citească articolele Ziarului 21 care prezintă situația cu subiect si predicat, când d-voastră ați spus că nu doriți irosirea banului public. Adică este mult mai convenabil să asfaltezi o singură dată, nu de două ori. ( în condițiile în care asfaltezi, spargi pentru a introduce conducte și asfaltezi din nou).
Dorin Lojigan: În anul 2011 s-a asfaltat strada Andrei Mureșanu și toată lumea zicea că ce bine arată și toată lumea era bucuroasă că se asfaltase acea stradă. În anul 2012 au venit cei de la GAZ și au zis că au câteva miliarde de investit în Câmpia Turzii și că ar trebui să introducă gazul pe strada Andrei Mureșan. S-a eliberat autorizația de construcție și s-au apucat de lucru și acum vine întrebarea: „Vă place cum arată strada Andrei Mureșanu acum?”
Acesta este motivul pentru care am zis că primăria municipiului Câmpia Turzii nu irosește banul public. Pe lângă proiectele europene pe care le-am enumerat mai devreme, în colaborare cu Compania de Apă și primăriile din zonă, am reușit să atragem încă un proiect european în valoare de 150 milioane de euro, din care 40 de milioane se vor îndrepta către Câmpia Turzii, pentru a se putea schimba conductele de apă și canal, lucrări pe care le va executa un constructor angajat de Compania de Apă. Care primar s-ar apuca să asfalteze străzi, care știe sigur că încep lucrări de excavare, de schimbare conducte. Eu unul nu fac așa ceva și acesta este motivul pentru care cele 71 de străzi care sunt prinse în acest proiect nu au fost asaltate, au fost doar plombate. Străzile pe care vi le-am amintit mai devreme că le-am asfaltat, sunt străzi pe care știu sigur că nu o să se intervină și atunci le-am putut face. În premieră pentru cititorii dumneavoastră vă spun că în urmă cu două zile am primit autorizația de construcție pentru aceste lucrări și imediat cum vremea ne va permite constructorul va începe lucrările în Câmpia Turzii. Pe de altă parte noi am semnat contractul cu Mobilitate Urbană și va trebui să începem și noi lucrările după finalizarea proiectului tehnic. Am avut discuții cu cei de la Compania de Apă și cu constructorul și o să începem să corelăm lucrările noastre cu lucrările lor. Vă dau un exemplu. Îmi doresc tare mult să începem cu strada Aurel Vlaicu și să continuăm cu strada Republicii pentru că aceste străzi vor fi primele care vor începe pe planul de mobilitate urbană.O să facem de așa manieră încât să ne înțelegem cu ei și sunt convins că o să ne înțelegem. Însă ceea ce este cel mai important, din punctul meu de vedere, este să urmărim calitatea lucrărilor pentru că asta ne interesează cel mai mult

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS