campanie campanie
Actualitate

Video. Expoziție de păsări şi animale mici la Colegiul Tehnic din Turda

În sfârşitul de săptămână ce tocmai a trecut, în curtea Colegiului Tehnic din Turda dar şi în sala de sport, a fost organizată expoziția anuală de păsări şi animale mici. De la căței, porumbei, găini şi cocoşi la iepuri şi peşti de acvariu, papagali au încântat privirea spectatorilor la această frumoasă expoziție.


Cele mai frumoase exemplare au fost jurizate şi au primit titlul suprem, titlul de “Campion”. Au fost peste 250 de porumbei în expoziție, nici găinile nu s-au lăsat mai prejos, peste 150 de exemplare care mai de care au încântat privirile vizitatorilor. Crescătorii turdeni, dar şi crescătorii din zonele învecinate au venit în număr record la această expoziție, să îşi prezinte cele mai frumoase exemplare. Atât adulții cât și copiii încântați au admirat animalele şi şi-au ales favoritul.


Ciprian Giurgiu, preşedintele Clubului Crescătorilor de păsări şi animale mici, clubul care a organizat acest frumos eveniment a precizat: “avem un număr de peste 400 de animale angrenate la noi în expoziție, printre care putem aminti iepurii de rasă, găinile de rasă, porumbeii, avem și fazani, s-au acordat titluri de campioni, vreau să îi felicit pe această cale şi pe colegii mei care au reuşit şi anul acesta, să se ridice la un nivel destul de bun, zic eu, iar la anul să sperăm că vom face ceva şi mai frumos pentru că noi vrem de la an la an sa evoluăm, acesta este țelul nostru.

Sunt crescători turdeni ce vedeți aici,dar sunt şi din împrejurimile Turzii, tot ce vedeți aici sunt colegii noştri de la noi din club, aşa să vă dați seama că tot ce este aici este făcut de vreo 30 de oameni, dintr-un club de 35, avem şi câțiva pensionari, care nu pot să ne ajute fizic, este destul de mult de lucru, noi reuşim să ne organizăm şi să facem expoziția asta în fiecare an.

Această expoziție se face în perioada asta pentru că animalele nu sunt în perioada de reproducere, nici porumbeii, nici iepuraşii, vara nu se pot organiza, şi nu se pot arbitra, ați văzut aici că multe dintre animale au primit titlul de campion, aceste animale trebuie să fie într-o condiție cât mai bună, pentru a putea fi evaluate la forma lor maximă”.

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS