Actualitate

Video.Interviu cu Zoltan din Bogata

Pentru că Ziarul 21 este cu oameni şi despre oameni, ne-am gândit să vi-l prezentăm pe Egyed Petru Zoltan, din localitatea Bogata de lângă Turda.
Deşi el este imobilizat în căruciorul cu rotile, nu se plictiseşte, se ocupă cu multe lucruri, este blogger din 2010. Ii place să ajute pe oricine, așa că de fiecare dată când a putut, a organizat diferite campanii pentru persoane cu dizabilității, pentru copii, chiar de Paşte a făcut o campanie pentru vârstnici. Oricând apare ceva, Zoltan sare şi îi ajută cu ce poate şi se implică cât poate el de mult.


Pe blogul său, Zoltan scrie despre absolut orice, întâmplări din viața de zi cu zi apărute în timpul plimbărilor, nu e genul de persoană care să se axeze doar pe un subiect.
Din păcate, Zoltan este în căruciorul cu rotile, suferă de distrofie musculară, o boală care a apărut înainte ca acesta să împlinească vârsta de un an şi de atunci boala a tot evoluat până a ajuns în stadiul actual. Zoltan este ajutat mereu de către fratele său, el fiind însoțitorul lui Zoltan. Cu căruciorul electric deocamdată se descurcă.
Zoltan s-a gândit să ajute pe alții în situație asemănătoare cu el, chiar și pe cei aflați în situație mai gravă, ”pentru că cine nu are o problemă nu poate să înțeleagă cu adevărat gravitatea situației, ştiind cum e să fiu o persoană cu handicap grav, să nu poți ieşi din casă” a declarat ambițiosul Zoltan.
El cunoaşte persoane care nu au ieşit din casă de mai bine de 10 ani, se bucură că poate ieşi din casă, cel puțin cât e vreme favorabilă.

De foarte multe ori Zoltan a încercat să ajute şi alte persoane să poată ieşi, majoritatea acestor persoane sunt îngrijite cu greu de către părinți, ei fiind în vârstă, unii bolnavi, alții nu au puterea necesară să își ajute copiii bolnavi să iasă din case, să îi plimbe.
În campanile desfăşuate de Zoltan oamenii sunt destul de săritori, cele mai multe campanii au fost finalizate cu success, probabil oamenii îl ajută pe Zoltan pentru că văd că şi el încearcă să ajute pe alții, fiind mai motivați să ajute.
În general oamenii simpli îl ajută pe Zoltan, mai puțin firmele, de la care nici nu a cerut ajutor, din cauza birocrației. Oamenii simpli care îl ajută pe Zoltan în campanile defăşurate de el sunt cei alături de care a reușit să ducă la bun sfârșit fiecare campanile umanitară.
Momentan Zoltan desfăşoară o strângere de fonduri pentru un cărucior cu rotile, electric, nou, deoarece acum are un cărucior destul de vechi şi ar vrea unul nou, un cărucior nou costă peste 6000 Euro.

Zoltan și-a propus să viziteze şi alte persoane cu dizabilități, din Turda dar și din satele vecine, vremea l-a împiedicat anul acesta şi are nevoie de un cărucior bun cu care să aibe şi autonomie, astfel a organizat o stângere de fonduri, iar la această strângere a strâns deja aproape 4000 de euro. O firmă din Turda, i-a sărit în ajutor, AMD Topografie, acesția vor dona 10% din onorariul perceput în perioada 1 – 31 august.
Zoltan se bucură enorm pentru faptul că este singura firmă care s-a alăturat campaniei, fără ca acesta să le fi cerut vreodată ajutorul.
Zoltan nu poate să viziteze alte oraşe, din lipsa unui mijloc de transport adaptat nevoilor sale, la Turda mai merge câteodată la cumpărături, cu ajutorul taximetrului special adaptat pentru persoanele cu dizabilităti, în perioada rece a anului, iar când e cald şi frumos afară, Zoltan prefer să se deplaseze cu căruciorul, un drum trei ore până la Turda, având bateriile noi, cu o autonomie de aproximativ 40 de km.

Pe Zoltan îl puteți găsi foarte uşor, locuiește în Bogata, dacă ajungeți în Bogata şi întrebați de Zoltan toată lumea ştie despre cine este vorba, iar blogul său este www.zoltybogata.ro şi pe facebook www.facebook.com/zolty.bogata.
Zoltan ne invită pe toți să avem o bucurie de a face bine. Să ajutăm și alte persoane aflate la ananghie, nu neapărat persoanle cu dizabilități, ci oamenii în general, să nu etichetăm după culoarea pielii sau după religie sau alte criterii, să nu uităm ”cu toții suntem oameni şi ar trebui să ne ajutăm unii pe alții!”

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS