<
Actualitate

Video. La Câmpia Turzii s-a desfășurat un exercițiu comun între aeronavele F-22 Raptor, F-15C Eagle, aparținând Forțelor Aeriene ale SUA

În Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii s-a desfășurat un exercițiu comun între aeronavele F-22 Raptor, F-15C Eagle, aparținând Forțelor Aeriene ale SUA și F-16 Fighting Falcon, din cadrul Forțelor Aeriene Române.

F-22 Raptor face parte din generația a cincea de avioane militare care dispun de supermanevrabilitate și tehnologie stealth (prin tehnologie stealth se înțeleg o serie de contramăsuri pentru evitarea detectării avioanelor, rachetelor și navelor militare, tehnologiile urmăresc să le facă puțin vizibile).

A fost proiectat în primul rând ca un avion de luptă cu superioriate aeriană, dar are și alte capabilități adiționale, cum ar fi atacuri la sol, tehnici de luptă folosind arme eletronice și rolul de interceptare a semnalelor inamice.

Interacţiunea dintre piloţii americani şi români va creşte interoperabilitatea Aliaţilor şi va spori securitatea regională, iar această dislocare înaintată, realizată cu cooperarea deplină a României, demonstrează angajamentul Forţelor Aeriene ale SUA din Europa de a disloca şi folosi aeronave de generaţia a V-a în zona de responsabilitate a Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa.

La finalul activității, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, i-au întâmpinat pe piloții americani și români și i-au felicitat pentru modul deosebit în care și-au desfășurat misiunile.

(sursa video: ProPatria)

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS