Actualitate

Video. Ovidiu Stanilă, managerul Spitalului Municipal Turda, despre noile măsuri luate pentru prevenirea Covid 19

Joi, 19 martie, în sala mare a primăriei din Turda a avut loc o conferință de presă în care au fost prezentate măsurile suplimentare față de cele care au fost anunțate la ultima conferință de presă.
Între timp au avut loc foarte multe evenimente atât pe plan local cât şi național, iar de câteva zile țară noastră se află și în stare de urgență.
Ovidiu Stănilă, managerul Spitalului Municipal din Turda a prezentat situația delicată în care ne aflăm în acest moment însă comunitatea locală turdeană s-a mobilizat exemplar acționând rapid, eficace şi în mare măsură profilactic.
Sub coordonarea primăriei toate instituțiile publice din localitate acționează sinergic în aşa fel încât se încearcă luarea măsurilor potrivite în această perioadă de criză pe care o traversăm în momentul de față.


Managerul spitalului turdean a ținut să precizeze că “şi noi la spitalul municipal am încercat să luăm o serie de măsuri care să ne ajute din toate punctele de vedere, şi anume, în primul rând cu sprijinul departamentului de situații de urgență şi a unității militare din Turda, cărora le mulțumim, s-a realizat montarea a trei corturi, dintre care două sunt special concepute ca spital de campanie, dotate în aşa fel încât să se realizeze un traij sau un pretriaj, conform recomandărilor venite din partea Ministerului Sănătății, deci un pretriaj al pacienților care se adresează spitalului municipal Turda, un triaj care nu are voie să aibă loc în primă fază în incinta spitalului. Am încercat de ceva vreme, am şi reuşit să achiziționăm pe o parte şi să realizăm nişte stocuri de materiale sanitare, de dezinfectanți şi de materiale de protecție care sunt atât de necesare în această perioadă, tot odată am redus activitatea medicală pe marea majoritate a secțiilor şi compartmentelor, bineînțeles onorând urgențele, dar am reduc activitatea medicală tocmai pentru a ne concentra pe această patologie de actualitate, pe deoparte să economisim materialele sanitare pe de alta să încercăm să odihnim personalul sanitar într-o oarecare măsură” a mai spus Ovidiu Stănilă, managerul spitalului turdean.


De asemenea, la spital s-a reușit suplimentarea personalului medical cu medici, asistente, infirmiere, îngrijitoare de curățenie, atât de necesare în această perioadă, cu sprijinul asistenței sociale, toate măsurile s-au luat în timp. Totuși, ar mai fi nevoie de materiale sanitpare si de protecție, deşi comenzile au fost făcute cu mult timp în urmă, chiar de o lună, în mare parte comenzile nu au fost onorate. Imbucurător este faptul că trendul este pozitiv, a început livrarea produselor, s-a primit alcool sanitar, iod, dezinfectante, o parte din comenzi, tocmai şi de aceea unul dintre mesajele date de Ovidiu Stănilă ar fi un apel către cetățenii din Turda, firmele, fundațiile din Turda, să sprijine spitalul în această perioadă extrem de delicată, fie cu material sanitar, fie cu alimente, fie cu donații, produse de curățenie, absolut totul este bine primit, bine înțeles cu o anumită selecție, totul va fi de mare folos.


Simțul civic al turdenilor l-a impresionat pe managerul spitalului, deja spitalul a primit destul de multe mesaje şi acțiuni din acest punct de vedere.
Toată lumea începe să îşi dea seama că se duce o luptă pe care doar împreună o putem câştiga. Din punctul de vedere al managerului spitalului, gradul de conștientizare al acestei perioade dificile, este destul de ridicat, din ce în ce mai puțină lume este pe străzi, un lucru bun, mai ales pentru că cele mai eficace măsuri de control ale maladiei si poate printre singurele în momentul de față sunt cele de izolare şi distanțare socială. Deasemnea Ovidiu Stănilă ne recomandă să nu ieşim din casă decât pentru stricutul necesar, să evităm aglomeratiile, mai ales persoanele vârstnice, de asemenea, a mai subliniat cât de importante sunt regulile de igienă, prin spălarea cât de des posibilă si dezinfectarea mâinilor, un lucru foarte important.
O informare corectă şi din surse oficiale, cum ar fi site- ul primăriei şi al spitalului, evită dezinformarea care poate crea mai mare pagubă decât virusul.
În încheiere Ovidiu Stănilă a tinut să îndemne comunitatea la calm, responsabilitate, implicare şi lumea să fie convinsă că împreună şi doar împreună vom învinge această maladie.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS