Actualitate

Video. Peste 200 de voluntari au plantat 800 de arbori în Câmpia Turzii

În data de 15 aprilie, cu începere de la orele 12:00, peste 200 de voluntari au plantat 800 de puieți de tei și salcâm. Totul s-a petrecut în Parcul Municipal Câmpia Turzii (Berc) și a avut ca însemnătate istorică: 800 de ani de la prima atestare documentară a localității Sâncrai – Arieș.

„Asa cum v-am obișnuit, Câmpia Turzii se implică în acțiuni de voluntariat. Astăzi împreună cu voluntari de la școlile, grădinițele, ONG-urile din municipiului nostru, angajați ai primăriei, cu sprijinul celor de la Domeniul Public și Compania de Salubritate. Participăm la o acțiune de plantare a 800 de puieți de salcâm și tei, celebrând astăzi 800 de ani de atestare documentară a localității Sâncrai- Arieș. În anul 1219, într-un document de donație semnat de regele Andrei al II-lea, s-a atestat pentru prima dată localitatea Sâncrai. Astazi înțelegem să sărbătorim acest eveniment prin plantarea a 800 de arbori donați de către domnul Vasile Cîmpian, un cetățean născut în Câmpia Turzii. Îi mulțumesc pe această cale atât domniei sale cât și celor care participă la acest eveniment pentru implicare. Se dovedește încă odată că oamenii din Câmpia Turzii se implică activ în activitățile noastre.” A declarat Dorin Nicolae Lojigan, edilul municipiului Câmpia Turzii.

Responsabil de partea tehnică, viceprimarul Sabin Ghemeș a declarat pentru Ziarul21 următoarele: „Sperăm că în doi- trei ani să ne îmbătăm de mireasma florilor. Societatea a răspuns pozitiv la această activitate. Un număr foarte mare de elevi, de copii, de oameni care au înțeles că a sădi un pom înseamnă o gură de oxigen pentru următorii ani. Vom continua plantarea de tei și salcâm ca în viitor să avem parte de o pădurice foarte frumoasă”

„Astăzi au fost plantați 800 de puieți, tei și salcâm, plante melifere, plante care împiedică și eroziune, care împrospătează aerul. Au participat din plăcere, într-o zi așa frumoasă peste 200 de elevi, adulți, consilieri, angajați ai primăriei. ” Mariana Câmpean, consilier local.

Un eveniment deosebit, unde comunitatea din Câmpia Turzii a înțeles mesajul transmis de administrația Lojigan.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS