Actualitate

Video. „Pompier pentru o zi” la Turda

Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală care comemorează în fiecare zi de 13 septembrie Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.
Această zi a fost desemnată ca Zi a pompierilor din România, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri în acea luptă din timpul Revoluției Române din 1848. Legal, oficializarea ei s-a produs începând cu anul 1953.

În contextul în care vineri, 13 septembrie 2019, în întreaga țară se celebrează Ziua Pompierilor din România, la Câmpia Turzii detașamentul de pompieri Turda și-a expus o parte din aparatura de servici.
„O ambulanță transport personal și victime multiple care poate transporta până la 6 victime în stare gravă. Motocicleta care deservește municipiului în zonele aglomerate și aparține detașamentului 2 de pompieri Cluj Napoca. Autospeciala pentru intervenții la înălțime, poate urca până la o înălțime de 42 de metri. De asemenea avem barca cu care putem interveni pe lacuri, râuri și oriunde este nevoie” a declarat Locotenent Vlad Borș, locțiitorul comandantului detașamentului de pompieri Turda prezent miercuri la Câmpia Turzii.

Vă readucem aminte că vizitatorii vor putea vedea și vor primi informații cu privire la cele mai noi și importante autospeciale și utilaje din dotarea ISU Cluj, iar reprezentanții ISU au oferit detalii despre activitățile desfășurate de aceștia, de la stingerea incendiilor, la salvarea persoanelor de la înec și așa mai departe.
Dragi pompieri, vă mulțumim că ne asigurați spatele și că ne salvați viața când suntem într-o primejdie.
„La mulți ani!”

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS