Actualitate

Video. Portret de actor cu Miky Paicu

Seria interviurilor cu actorii Teatrului Aureliu Manea din Turda continuă. Săptămâna aceasta l-am avut invitat pe Miky Paicu, alias iepurilă sau naşul, acesta în timpul interviului a schimbat mai multe ținute spunând că până acum toate interviurile erau prea monotone, el dorind să dea o pată de culoare. Miky este un actor al teatrului turdean, este originar din Făgăraş, a terminat Facultatea de Actorie la Sibiu, cu chiu cu vai, a vrut să se lase de vreo două ori, deorece îi s-a părut foarte greu, dar în final şi-a dat seama că poate să facă asta şi a reuşi să o termine.
Pasiunea lui pentru teatru a venit într-un mod bizar, lui Miky îi plăcea de o fată care mergea la cursuri de actorie, iar ca să o impresioneze a mers şi el, după un timp acea fată s-a lăsat de actorie dar Miky a continuat cu actoria. După facultate acesta s-a angajat la Râmnicu Vâlcea, la teatrul de acolo, unde a lucrat aproximativ doi ani şi jumătate, pe urmă a revenit la Sibiu a fost la un teatru independent, separat mai lucra într-un bar pentru a câştiga nişte bani în plus, în cele din urmă ajungând la Turda. “M-am urcat într-un autobus si am venit la Turda” ne-e spus Miky amuzat. Miky a auzit că la Turda se fac castinguri, peste tot pe unde se făceau în țară caștinguri, el era prezent, la acel moment nu avea iubită sau alte obligații, iar când a auzit că şi la Turda se fac caștinguri, a venit şi aici a rămas, a luat-o ca pe o nouă experineță.
“Tot timpul când prind ocazia unei noi experinețe, mă duc, sunt genul de om care se bagă cu capul înainte, nu am aşteptări, nu ştiam cum o să fie, nu ştiam cine e aici, îl cunoşteam pe domnul director dinainte, de la Sibiu, unde am fost colegi de facultate” a mai spus Miky.
El a mai fost o singură dată în Turda, înainte de a deveni aici actor, atunci vizitase Salina şi câteva localuri din oraş.
În a doua parte a interviului Miky s-a deghizat in Naşul ( The Godfather ), cu un accent aparte. Talentatul actor a mai spus în cadrul interviului pentru “Ziarul 21”, cum a ajuns la Turda, a dat peste un colectiv minunat, acesta are colegi mai tineri dar şi mai în vârstă, a învățat să fure de la fiecare, “ca să fiu explicit nu le fur banii din portofel, asta din cauză că nu au, dar le fur din experiență, atât de la cei mai în vârstă de la care am foarte multe de învățat, cât şi de la cei care sunt mai mici ca mine, sper ca la rândul meu şi eu să îi învăț pe ei să le dăruiesc tot ce pot eu mai bun, pentru că şi ei îmi dau mie tot ce sunt acum” a mai spus Miky.
Acesta a întâlnit din prima zi de când a venit la Turda, numai oameni minunați, de unii sa apropiat mai repede, de alții mai târziu, important este că s-a apropiat de toți, să fie un colectiv, să fie o familie. Frații lui Miky sunt plecați peste mări şi țări, așa că aici a găsit o familie cu care poate să lucreze şi să creeze lucruri frumoase. Această familie se întelege perfect pe scenă dar şi mai bine se înteleg în spatele scenei, în culise, asta e foarte important, pentru crearea unui colectiv, publicul nu ştie niciodată ce se întâmplă în spatele cortinei când aceasta e trasă. Acolo se întâmplă de fapt magia, ce vede publicul e doar vârful iceberg-ului, iar echipa din spate e iceberg-ul.
“Aş vrea să le mulțumesc şi colegilor mei de la tehnic, care au o importanță foarte mare, pentru toate spectacolele, atât maşiniştilor cât şi luministului şi sunetistului, toți formăm echipa teatrului Aureliu Manea din Turda, o echipă minunată” a mai spus Miky.
În final Miky ne invită la teatru, în stilul său aparte “Oameni buni, ştiu că e mai comod să stai la televizor, să poți să schimbi canalele, să alegi la ce să te uiți, în orice secundă, dar teatrul, teatrul este mai viu. Noi, echipa Teatrului Aureliu Manea, jucăm şi dacă e un singur spectator în sală, dar jucăm şi mai bine când e sala plină!

Vă aşteptăm la teatru, şi asta e o ofertă pe care nu o puteți refuza!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS