Actualitate

Video. Portret de actor cu Vali V. Popescu

Seria interviurilor la Teatrul “Aureliu Manea” continuă, săptămâna aceasta l-am avut invitat pe Vali V. Popescu.
Mereu cu zâmbetul pe buze, acesta ne-a răspuns cu drag întrebărilor. Vali este din Pucioasa, județul Dâmbovița, a terminat liceul la Târgovişte iar în paralel cu liceul a făcut şi cursurile Şcolii Populare de Arte “Octav Enigarescu” unde a început să facă teatru. Acolo a fost descoperit de profesrul de teatru Ştefan Lupu, cu care a şi lucrat aproximativ trei ani, iar în timpul unui festival la Târgovişte, “ Festivalul păpuşilor vii”. Regizorul Dan Țopa l-a întrebat ce vrea să facă după termianrea liceului, iar Vali nu era foarte hotărât, iar acesta l-a îndrumat să meargă la Târgu Mureş la Facultatea de Teatru.
În 2009 Vali a fost la Festivalul de Teatru pentru Tineret la Buftea, unde a fost fascinat de ce a văzut acolo, de platourile de filmare. Apoi după o săptămână de pregătiri împreună cu profesorii săi, Vali a dat admiterea la facultate unde a şi fost acceptat. Vali spune că nu el a ales teatrul ci teatrul l-a ales pe el. După ce a terminat facultatea, imediat după ce a dat licența, Vali a venit la Turda, unde a găsit un anunț de angajare. A venit, a dat proba şi a intrat.
După un an de stat la Turda, a plecat la Baia Mare, a jucat acolo aproape 3 ani, după care a plecat de la Baia Mare, s-a dus la Oradea unde a jucat aproape un an, iar apoi a revenit la Turda, unde între timp se schimbase conducerea teatrului.

Vali se înțelege excelent cu echipa turdeană, oamenii sunt receptivi, foarte calzi, luminoşi şi nişte colegi cu care se înțelege de minune. Viața de actor pentru Vali este una foarte frumoasă, se simte alt om pe scenă, îşi permite să facă ce vrea în privinţa spectacolelor. Chiar dacă Vali aleargă în fiecare an, de 1 martie de la Teatrul din Cluj până la Teatrul din Turda, o distanță de peste 30 de km, el spune că nu face sport de performanță, este la un nivel de amator. Anul acesta Vali a avut primul ultra maraton, a participat pe 30 martie la Campionatul Național de Ultramaraton, unde a alergat pe o distanţă de 52 de km.
Vali, pe lângă teatru mai face şi film dar şi reclame, anul acesta Vali va avea premiera unui film în regia lui Toma Enache un film foarte interesant care dezbate un subiect foarte sensibil, fenomenul Piteşit, în acest film Vali joaca rolul principoal alături de actori mari, Bebe Cotimanis, Ion Dichiseanu, Ana Pârvu şi mulți alții. De asemeni, el făcut mai multe reclame la diferite firme, a avut o reclamă, în Turda la una dintre băncile din localitate. Pe lângă atletism, Vali practică şi ciclism, natație, este lider, alături de soția sa, la Cercetaşii României.

Vali îşi doreşte foarte tare ca turdenii să vină la teatru, pentru că „teatrul este una dintre cele mai frumoase arte, prin teatru poți să vezi foarte foarte multe lucruri pe viu, să le vezi de aproape, să le înțelegi foarte bine, teatrul este locul unde se diseacă lucrurile, aşa că veniți la teatru să vedeți adevărul, la televizor lucrurile nu se dau aşa cum vor cei de la televiziune să ni le dea, aşa că haideți la teatru să vă bucurați de ce este frumos!” ne-a îndrumat actorul teatrului turdean, Vali V. Popescu.
Vă aşteptăm la teatru !

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS