Actualitate

Video. Portret de actor

În această săptămâna l-am avut invitat pe Valentin Oncu, actor la Teatrul Aureliu Manea din Turda.

L-am gasit pe Valentin vesel şi cu zâmbetul pe buze.

Valentin are 27 de ani, a terminat Facultatea de Teatru din cadrul Facultății de Teatru şi Televiziune din Cluj-Napoca, de la Universitatea Babeş Bolyai în 2013, apoi acesta a venit la Turda, iar din 2014 lucrează la teatrul turdean. Se pare că Turda îi prieşte şi ceva îl atrage să vina aici. Valentin se bucură că încep să se vadă lucrurile frumoase la care lucrează împreună cu colegii săi, se bucură că există un festival al teatrului, al Turzii, care creşte de la an la an.

Valentin a terminat liceul de matematică şi infomatică, deci a fost un salt destul de mare de la formule matematice pâna la scenă. “De mic am avut înclinații spre partea asta artistică şi mi-a plăcut scena, nu are sens să mint sau să fiu ipocrit, îmi plac enorm apauzele, e un moment înălțător pentru mine, la finalul fiecărui spectacol când văd publicul că aplaudă, sau în ochii cel puțin al unui spectator că am reuşit să schimb ceva” ne-a delcarat Valentin. Prin clasa a 10-a Valentin a reuşit să adune câțiva colegi de ai săi şi astfel au format o trupă de teatru. Vlad a terminat liceul în Brad, județul Hunedoara, şi de la acea trupă care a crescut acestă pasiune pentru teatru, după care au participat la diferite festivale de unde au primit feedback-uri pozitive care au împins această pasiune a lui Valentin pentru teatru tot mai sus.

“Nu îmi pare rău deloc, dacă aş fi pus să aleg din nou în fața deciziei de a-mi alege drumul cred că aş lua-o şi mai orbeşte tot pe drumul ăsta şi nu mi-aş schimba opțiunea” a mai spus Valentin. Teatrul este o echipă, de la mic la mare, rezultatul fiind să ofere publicului o experiență frumoasă şi un spectacol de neuitat.

Pentru Valentin niciun rol nu este greu, lumea se întreabă cum reuşesc actorii să învețe atâta text, “pentru mine nu faza cu textul e neapărat problema pentru că am avut oportunitatea şi mă bucur de aceasta, şi sper să mai lucrez cu Muriel Manea, la primul spectacol cu noua echipă aici, În căutarea sensului pierdut, ea m-a distribuit în rolul omului de serviciu care pe durata unui spectacol de o oră douăzeci, cred că am 10 replici, deci cumva vorbesc cam 5 minute dintr-o oră douăzeci”a mai spus Valentin. După el este mai uşor să ai multe replici într-un spectacol decât să fii în scenă şi să nu zici nimic.

Valentin se bucură că lumea observă mişcarea pe care a început-o şi “eu imi doresc ca lumea să vină la teatru, îmi doresc să vină şi să se bucure alături de noi, avem o gamă mare de spectacole, care se adresează tuturor gusturilor, avem de la comedii la drame, avem mai nou în grila noastră de spectacole şi Impro Show-ul care s-a bucurat de un real succes, iar oameni au fost încântați de ceea ce am putut să le oferim”. Valentin a mai spus că dacă publicul turdean e dispus să vină la teatru şi el e dispus să vină de 3, 4 , 5 ori pe zi la teatru la acelaşi spectacol.

“Avem nevoie de dumneavoastră, de oamenii din spatele monitoarelor, să apăsați pe butonul de închidere după ce vedeți acest interviu şi să veniți la teatru, să fiți alături de noi şi să trăiți nişte momente minunate” a spus Valentin în cadrul interviului acordat pentru Ziarul 21.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS