Actualitate

Video. Premieră la teatrul turdean

Joi, de la ora 19:00, în sala studio a teatrului “Aureliu Manea” din Turda, se va juca un spectacol în premieră. “Îngrijitorul” în regia tinerei regizoare Andreea Nagy, elevă a regizorului Badea de la Facultatea de Teatru şi Film din Cluj Napoca.
Practic, Andreea îşi va susține lucrarea de licență, munca a trei ani de facultate în fața publicului turdean prin această piesă.


Facultatea de la Cluj are un parteneriat semnat cu teatrul turdean, aceasta încercând să scoată cât mai mult “în teren” examenele de licență.
Din distribuție fac parte actorii teatrului “Aureliu Manea” : Valentin Oncu, Miky Paicu şi Călin Mihai Roajdă, textul original al piesei aparțiând scriitorului Harold Pinter.
Piesa s-a jucat marți, 28 mai, la Cluj în avanpremieră, iar joi de la ora 19:00 se va juca în sala studio a teatrului “Aureliu Manea” din Turda. În cadrul conferinței de dinaintea spectacolului regizorul şi profesorul Andreei , regizorul Badea, a declarat: “este o premieră care încununează munca de trei ani a unei studente din cadrul Facultăţii de Teatru şi Film din Cluj Napoca, Andreea Nagy. Ea îşi realizează scpectacolul de licență cu un text greu, un spectacol care pune piedici şi unor actori foarte încercați”.
Andreea Nagy ne-a relatat, în cadrul conferinței de presă : “nu am să vorbesc despre spectacol sau despre piesă în sine, ci despre munca pe care am depus-o aici, timp de două luni, din 18 martie. Vreau să mulțumesc în primul rând echipei de actori, lui Vali, lui Miky şi Călin, pentru răbdarea lor şi pentru răbdarea mea şi mulțumesc teatrului Aureliu Manea, domnului manager.

Spectacolul nu este unul uşor, nu am să spun nimic despre el şi mai bine vă invit mâine seară să îl vedeți”.
Acest spectacol s-a materializat în urma unui parteneriat cu Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai.
Spectacolul “ÎNGRIJITORUL” propune o incursiune în lumea lui Aston, Mick și Davies, trei bărbaţi care se află într-un punct de cotitură al vieții lor: căutarea unei identități, a unei stabilități în ceea ce privește mersul vieții lor. Doi frați și un om despre care nu se stie nimic concret, ajung să își împartă visele, nemulțumirile, traumele, în speranța că poate vor găsi răspunsul pentru propria lor identitate. Dar care va fi răspunsul?
Aşadar, vă aşteptăm la teatru să descoperim împreună frumoasa poveste!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS