Actualitate

Video. Spectacol la Mihai Viteazu cu ocazia omagierii marelui poet Mihai Eminescu

15 ianuarie reprezintă pentru poporul român ziua în care ne aducem aminte de luceafărul literaturii româneşti, Mihai Eminescu. La nivel național se desfăşoară diferite activități cu ocazia omagierii marelui Eminescu. Comuna Mihai Viteazu nu este mai prejos, în 15 ianuarie de la ora 18, la Căminul Cultural din localitate a avut loc un spectacol omagial intitulat “Pururi tânăr, înfăşurat în manta-mi”. Acest spectacol a fost organizat de primăria din Mihai Viteazu cu sprijinul Corului Casei de Cultură din Mihai Viteazu, avându-l ca gazdă pe pretoul Sebastan Zăhan. Primarul localității, Ioan Zeng, a declarat pentru Ziarul 21: “în această seară ca şi în cursul zilei de astăzi, la şcoală am sărbători 169 de ani de la naşterea marelui poet național, Mihai Eminescu, a fost o serbare deosebită lângă statuia marelui poet, iar în seara aceasta la casa de cultură, corul Casei de Cultură împreună cu corul Ortodox vor oferi un spectacol cu prilejul acestui eveniment, noi ținem la aceste evenimente şi la poetul nostru național, de fiecare dată există o serbare organizată”.
Primarul comunei Mihai Viteazu ne-a făcut deja o invitație pentru 24 ianuarie, când este sărbătorită Mica Unire “în data de 24, va fi un sectacol deosebit, tot aici la casa de cultură unde avem nişte oaspeți deosebiți din Republica Moldova, localitatea înfrățită cu noi Crihana Veche”.
La acest spectacol au participat elevi ai şcolii din localitate, profesori, toți recitând pe rând poezii eminesciene, iar la final, corul Casei de Cultură Mihai Viteazu au încântat auditoriul cu cântece pe versurile marelui artist Mihai Eminescu.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS