Actualitate

Video. Stema comunei Mihai Viteazu, votată de consilierii locali

În ședința ordinară din 22 mai, consilierii din comuna Mihai Viteazu, la inițiativa edilului Ioan Zeng, au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind însuşirea variantei finale a proiectului de stemă a comunei Mihai Viteazu.

„Având in vedere ca din 2004, noi facem stema comunei Mihai Viteazul. Îmi este și rușine să spun, însă din 2004 mi-am propus ca această comună să aiba o stemă. La început am ales ca simbol ceapa roșie, însă nu au fost culorile bune(…) Apoi am trecut la Mihai Viteazu și iarăși probleme: nu a ținut bine sabia în mână, nu știu ce probleme cu armura, culoarea, s.a.m.d.
S-a discutat la nivel de minister, pentru că trebuie o Hotărâre de Guvern pentru a adopta o stemă și va trebui să apară în Monitorul Oficial al României. Acum, este nevoie de o hotărâre de Consilu local prin care să întărim că este aceași stemă, aceași culoare” a spus în ședința de consiliul local inițiatorul proiectului, primarul Ioan Zeng

Secretarul comunei Mihai Viteazul, Stevariu Tudor Călin explică: „Se modifica anexa pentru că în descrierea stemei, pana de la căciula voievodului era în partea stângă, în loc să fie pe partea dreaptă. De ceea trebuie făcută hotărârea din nou pentru pană. Doar scriptic, pentru că d.p.d.v. al imaginii era bine”

Ministerul a cerut reluarea procedurii de elaborare a stemei după ce s-a că pe stema comunei Mihai Viteazu, pana de pe capul voievodului este pusă greșit, repsectiv pe stânga și nu pe dreapta.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS