Actualitate

Video. Trei licee din Turda au intrat într-un program de eficiență energetică

Joi, 6 noiembrie, întrunit de îndată, consilierii locali au votat în unanimiate de voturi aprobarea proiectului “Energy Audit on HVAC and lighting systems in several public buildings in Turda”.
Este vorba de un contract pe o durată foarte scurtă, până la 15 decembrie, când trebuie finalizat, este un contract deja semnat, în valoare de 11.600 euro, din care 1800 euro este valoarea cofinanțării de la bugetul local, iar restul reprezintă contribuția Inovation Noreway, prin EA grantes 2014 – 2021. În cadrul acestui proiect se va realiza auditul energetic privind încălzirea, ventilarea şi climatizarea, apă caldă de consum, sistemul de iluminat în trei clădiri publice, aflate în proprietatea municipiului Turda , Colegiul “Emil Negruțiu”, Colegiul Tehnic şi Colegiul “Liviu Rebreanu”. Până la 15 decembrie se va realiza acest raport de audit şi va constitui baza pentru pregătirea unei cereri de finanțare care se va dori implementarea măsurilor identificate prin raportul de audit, cerere de finanțare care se va pregăti până în 19 ianurie.
Obiectivele care au fost alese sunt obiective care sunt în diferite stadii de reabilitare, la care se lucrează la suprafața vitrată şi la fațade pentru izolare termică şi este normal să se intervină la ssistemul de încălzire şi la cel de iluminat pentru a completa măsurile de eficiență energetică. Aceste trei obiective au fost alese în urma unor cercetări iar cele alese au fost cele care sunt supuse unor procese de reabilitare prin completarea măsurilor de eficientizare pentru a reduce costurile cu încălzirea şi pentru iluminatul artificial.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS