Actualitate

Video. Undă verde pentru modernizarea centrului Turzii

Întrunit în şedință de îndată, Consiliul Local Turda, în 19 iunie de la ora 10 în sala mare a primăriei din Turda, consilierii locali au votat în unanimitate de voturi implemntarea proiectului “Moderniazarea coridorului de mobilitate urbană integraltă în zona central a municipiului Turda” proiect finanțat din POR 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 4e, Obiectiv Specific 3.2 Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.


Proiectul are ca scop dezvoltarea unui sistem de transport public de călători atractiv şi eficient pe coridorul de mobilitate urbană integrat din zona industrială, aşa cum a fost identificat în PUMD a muncipiului Turda, pentru a realiza un transfer sustenabil a unei părți din transportul privat, cu autoturismul, către transportul public, utilizarea bicicletei şi mersul pe jos, ducând în final la diminuarea semnificativă de dioxid de carbon şi a altor gaze cu efect de seră în municipiul Turda.
Străzile care fac obiectul documentației tehnico-economice sunt: Libertății, Piața 1 Decembrie, 1918, Andrei Şaguna, Gheorghe Lazăr, Axente Sever, Avram Iancu şi Andrei Mureşanu. Cu o valoare totală a investiției de 35.769.103.00 lei inclusiv tva echivalent 7.819.408.67 euro.

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS