Actualitate

Video. Ziua culturii Naționale la Mihai Viteazu

Ziua culturii Naționale a fost celebrată şi la Mihai Viteazu, marți 14 ianuarie de la ora 17.00. Casa de Cultură din localitate a fost gazda evenimentului organizat cu ocazia naşterii “luceafărului” poeziei româneşti. La acest eveniment au luat parte Corul Casei de Cultură, în frunte cu dirijorului Sebastian Zăhan, dar şi elevii de la şcoala gimnazială “Mihai Vodă”.


Ziua Culturii Naționale este o sărbătoare națională, care are loc anual în România pe 15 ianuarie cu scopul de a promova cultura, arta, și efortul academic.
Ziua de 15 ianuarie, a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale, întrucât reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850 – 1889).
Ziua Culturii Naționale a fost stabilită prin Legea Nr. 238 din 7 decembrie 2010.


Primarul comunei Mihai Viteazu, Ioan Zeng, prezent şi el la eveniment a declarat pentru Ziarul 21 : “ suntem la Casa de Cultură a comunei Mihai Viteazu unde va fi un eveniment deosebit, dedicat naşterii marelui poet național, Mihai Eminescu. La acest eveniment participă corul casei de Cultură, care va prezenta un mic program artiistic, format din poeziile marelui poet şi din poeziule transformate în cântece. Iar în cea de-a doua zi, adică în 15 ianuarie, începând cu ora 11.00, va fi un eveniment ce va avea loc la bustul marelui poet Mihai Eminescu care se află amplasat în curtea şcolii. Va fi un eveniment dedicat de către copiii de la școala generală Mihai Vodă.”
La ambele evenimente vor fi prezente oficialitățile locale.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS