Actualitate

Video. Ziua Drapelului Național al României la Turda

Miercuri,  26 iunie de la ora 10 în piață Tricolorului din Turda de lângă Muzeul de Istorie din Turda au fost desfășurate evenimentele cu ocazia sărbătoririi Zilei Drapelului Național al României.
După ce marți seara, de la ora 20 a avut loc în Piață Tricolor de lângă Muzeul de Istorie din Turda, coborârea de pe catarg a Drapelului României în prezența comandantului gărzii de onoare și al unui trompetist pe semnalul „stingerea” . Iar mai apoi drapelul a fost dus la Catedrala ortodoxă din Turda. Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă țara noastră mai existând alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia.
Tricolorul este un simbol al tuturor românilor, este simbolul identității și unității naționale. Drapelul este un simbol care ne veghează și la bine și la rău, în momentele de cumpănă și în momentele de bucurie! Pe câmpurile de luptă, eroii noștri au luptat pentru țară și și-au dat viața ghidați de acest simbol maiestuos. Sportivii români poartă cu mândrie în piept tricolorul și îi vedem în lacrimi de bucurie pe campionii noștri cu drapelul în mâini! Este un simbol al iubirii față de țară, care ne însoțește pretutindeni de aproape două secole.

Astăzi l-am așezat la loc de cinste și în sufletele fiecăruia dintre noi se naște un sentiment de mândrie că suntem români! Ziua Drapelului Național al României are o semnificație aparte, care trezește în noi spiritul de luptători, de campioni! Haideți să ne iubim țara și să facem tot posibilul ca fiecare dintre noi, atât cât putem, să contribuim la dezvoltarea ei. Haideți să fim cu toții eroi pentru România, cu fiecare acțiune pe care o facem. Uniți, împreună, putem să facem lucruri mari!

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS