Actualitate

Vrei un cinema în Turda? Votează proiectul #55. CENTRUL DE CULTURA URBANA – CINEMA SI GALERIE

FORMULAREA PROBLEMEI

Turda este , din pacate, unul dintre orasele fara un cinematograf functional. Desi pe vremea comunismului existau 2 cinematografe, acestea sunt intr-o situatie incerta si pana in acest moment nu au fost reintroduse in circuitul cultural.

De asemenea Salina, cu cei peste 650.000 de turisti ofera relativ putine evenimente culturale (modalitati de petrecere a timpului liber) pentru acestia. O agenda culturala dedicata ar atrage mai multi turisti si ar oferi atat turdenilor cat si turistilor modalitati propice de petrecere a timpului liber.

Anul trecut, in cadrul asociatiei Noa Events, cu sprijinul Primariei si al Salinei Turda am organizat prima editie a unui festival international de arta vizuala Photoissa care a avut rezultate foarte bune demonstrand, daca era cazul, interesul crescut al turdenilor pentru astfeld e activitati

SCOPUL PROIECTULUI

Infiintarea unui cinema si a unor galerii de arte vizuale in Salina Turda, sau/si in aer liber.

DURATA PROIECTULUI

Perioada necesara achizitiei aparaturii

ESTIMAREA BUGETULUI

210.000 lei

JUSTIFICAREA PROIECTULUI

Proiectul isi propune dezvoltarea infrastructurii pentru un cinema in amfiteatrul Salinei Turda si/sau in aer liber si a unor galerii de arta vizuala in Salina.

Existenta unei infrastructuri adecvate ofera posibilitatea organizatorilor de evenimente culturale interesati sa dezvolte si implementeze astfel de evenimente. E de notorietate faptul ca TIFF- Festivalul International de Film Transilvania a ales Clujul deoarece exista cea mai buna infrastructura pentru un festival de film.

BENEFICIARII PROIECTULUI

Proiectul se adreseaza atat turdenilor interesati de arta vizuala cat si celor peste 650.000 de turisti care viziteaza Salina Turda anual

ACTIUNILE PROPUSE, CU BUGETUL ESTIMATIV PE FIECARE

Aparatura cinema – 125.000 lei

Aparatura Galerie vizuala (monitoare) 85.000 lei

REZULTATELE PROIECTULUI

Proiectul are rezultate atat pe termen scurt cat si pe termen mediu si lung.

Turda va avea un cinema public oferind iubitorilor artelor vizuale posibilitatea sa participe la evenimente

Turistilor le ofera o noua modalitate de petrecere a timpului liber. Proiectul ofera posibilitatea Municipiului Turda de a deveni destinatie culturala prin evenimentele care se pot organiza avand aceasta infrastructura

LOCALIZAREA PROIECTULUI/ZONA DIN TURDA

Cea mai simpla varianta de implementare ar fi la Salina Turda (zona amfiteatrului si in restul salilor unde se pot amenaja expozitii de lumini sau si fotografie)

Exista si posibilitatea achizitionarii doar a aparaturii pentru proiectii de film in aer liber. Ele pot fi apoi proiectate la diverse evenimente(Zilele Turzii, in week end-uri) in Parcul Central, Curtea Muzeului, Parcul Tineretului…

POZIȚIONARE PE HARTĂ

Proiectul nu are setat o locație exactă.

https://turdadecide.ro/proiecte/centrul-de-cultura-urbana-cinema-si-galerie/

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS