Actualitate

Vremuri noi, probleme vechi

Nu a trecut nici măcar jumătate de an de la inaugurare, că pe tronsonul Decea-Turda al Autostrăzii A10 apar deja problemele.
Temperaturile ridicate din ultima perioadă au făcut ca zăpada să se topească, astfel că un versant a început să o ia la vale, constructorii fiind nevoiți să revină cu utilajele în zonă pentru a consolida porţiunea de deal îmbibat de apă.
Tronsonul de 29 de kilometri dintre Aiud și Turda a fost inaugurat cu întârziere în iulie 2018 după ce, la scurt timp în urma construcției, un versant a alunecat.
Se pare că problema ivită nu este una gravă, însă intervenția a micșorat riscul ca o parte din versant să ajungă pe șoseaua aflată la doar câțiva metri, au declarat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
„Este o curgere pe taluz, acum intervine constructorul care a lucrat pe lotul 4 Sebeș-Turda pentru a stabiliza taluzul, apoi, odată cu venirea căldurii, se va trece și la înierbarea taluzului și la remedierea definitivă a situației”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, potrivit site-ului dejeanul.ro.
Pe Lotul 4, între Decea și Turda au mai fost semnalate probleme asemănătoare în luna septembrie 2017, când „a apărut o alunecare urâtă care a angrenat nu doar taluzul unui debleu, ci și aliniamentul autostrăzii”. De această dată a dat semne de alunecare un taluz aflat la doar câțiva kilometri de locul unde au fost probleme și în trecut.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.