<
Actualitate

Zilele Culturale Maghiare – în acest week-end, la Câmpia Turzii

Prietenia și bunele relații dintre comunitățile română și maghiară, care locuiesc împreună la Câmpia Turzii, de secole, va fi celebrată în acest sfârșit de săptămână.

Duminică, 17 octombrie 2021, Sala de Spectacole „Mircea Mihășan” a Palatului Cultural „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii găzduiește Zilele Culturale Maghiare – eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii.

Festivalul, va avea loc de la ora 17:00, iar pe scenă vor evolua Ansamblul de dans popular „Tulipán” din Câmpia Turzii, precum și Ansamblul de dans popular „Rűgyek” din Mihai Viteazu.

Evenimentul principal va fi reprezentația „Zâmbetul de pe Câmpie” al Ansamblului folcloric „Maros Művészegyüttes” din Târgu Mureș.

Conceptul este un spectacol de folclor autentic, cu elemente de teatru muzical. Titlul spectacolului reprezintă o reflecție asupra diversității culturale ale Câmpiei Transilvaniei, asupra bogăției muzicale și vitalității dansurilor acesteia.

Scena lirică ce redă colinda românească a celor nouă cerbi ocupă un rol-cheie în cadrul spectacolului. Bartók a folosit această baladă populară românească pentru Cantata Profana, opera sa recunoscută la nivel internațional. Scena e menită nu doar să prezinte povestea flăcăilor transformați în cerbi, ci să și formuleze cel mai important mesaj al lui Bartók, care, de atunci, este sursa vitală, steaua călăuzitoare pentru nenumărate generații de dansatori: „doar din izvor curat”.

Intrarea este liberă! Evenimentul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare și epidemiologice în vigoare.

Vă așteptăm!

Direcția Relații cu Comunitatea.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS