Actualitate

Ziua Cepei la Mihai Viteazu (galerie foto)

Duminică, 29 Septembrie începând cu orele 9.00 ale dimineții comuna Mihai Viteazu a dat startul ediției a 9-a Zilelor Cepei…eveniment deja devenit tradiție! Locația evenimentului a vuit de voie bună, muzică folclorică și oameni pregătiți frumos de sărbătoare.

Tarabe pline de produse tradiționale încununate cu șireaguri de ceapă de Mihai Viteazu, numeroase ceaune cu fel de fel de preparate, gratare sfârâind, ansambluri de jocuri populare, cântăreți, topogane si trambuline pentru plăcerea celor mai mici au fost doar câteva dintre surprizele pregătite de organizatorii evenimentului.

Conducerea comunei, în frunte cu domnul primar Ioan Zeng, a deschis această zi minunată cu câteva cuvinte spuse pline de emoție și mulțumind lui Dumnezeu pentru încă o ediție a acestui eveniment dar și pentru sănătatea dată de a ne reîntâlni din nou aici. Alături Ioan Zeng, pe scenă s-au aflat invitații speciali printre care și primarul Turzii, Cristian Matei, primarul comunei Săndulești, primarul din Satul Lung, invitați din Ungaria și Republica Moldova, directorul Rigips România, viceprimarul și consilierii comunei Mihai Viteazu.

Fiecare dintre ei au spus câteva cuvinte frumoase în cinstea acestui eveniment. Ceremonia de deschidere s-a încheiat cu tradiționalul obicei, acela de a gusta de către toți cei prezenți, pâine cu unsoare și ceapă și un pahar de țuică. De-alungul zilei locuitorii comunei și nu numai, au luat parte la un spectacol artistic unde au dansat ansambluri precum: Cununa Chioarului- Satu Lung Maramureș, Operettissimo, Fiii Moților, Rugyek, Ansamblul „Comori Ardelene” Turda, Chrihaneanca din Republica Moldova, Ansamblul Tulipan din Câmpia Turzii, Cununa Meseșului din Sălaj, si  soliștii: Claudiu Ciotlăuș, Mariana Morcan, Minodor Făgădar, Cristina Chiper Moldovan, Oana Vențel, Crina Prața, cât și invitații speciali ai acestui eveniment, Maria și Mihai Nemeș. Ziua s-a încheiat minunat, cu un grandios foc de artificii.

Felicitări organizatorilor că și de această dată au reușit să facă dintr-o zi obișnuită de duminică, una de ținut minte!

Ne vedem la anul la ediția 10, dar și de 10!

Publicată de Ziarul 21 pe Luni, 30 septembrie 2019

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS