Actualitate

Ziua Culturii Naționale și 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, marcate la Câmpia Turzii  

Parcă a nul acesta, mai mult ca oricând, Mihai Eminescu a fost pe buzele tuturor. Tot mediul online a fost acaparat, pe bună dreptate, de această zi importantă dedicată culturii și în special, nașterii poetului fără de egal al României, Mihai Eminescu.
Și în municipiul Câmpia Turzii au fost o serie de manifestații prilejuite de această sărbătoare națională. Încă de la orele 10.00 Parcul Central al municipiului Câmpia Turzii a fost inundat de melodiile cântată pe versurile lui Mihai Eminescu, atrăgând aprecieri din partea trecătorilor.

De la ora 12.00 elevi ai școlilor din municipiul Câmpia Turzii au participat la o acțiune desfășurată la Biblioteca din oraș. Elevii prezenți au recitat poezii ale marelui poet și au aflat lucruri interesante despre viața și operele lui Eminovici. Evenimentele au continuat în sala de ședințe a Palatului Cultural „Ionel Floasiu” din Câmpia Turzii unde, Nicușor Lăcătuș împreună cu voluntarii de la Asociația Civică pentru Inițiativă și Acțiune Comunitară au organizat o șezătoare culturală unde copiii prezenți și-au putut prezenta creațiile. Toate poeziile au fost publicate în Ziarul 21, redactorul șef al ziarului, Sergiu Jucan, făcând o rubrică specială pentru acest eveniment dedicat lui Mihai Eminescu și pentru poeziile scrise de acești copii minunați.

La final de program, cei prezenți au servit prăjituri, ceai și suc și au avut parte de o surpriză de proporții: doi apropiații ai lui Nicușor Lăcătuș i-au recompensat pe cei mici cu pizza.( personale care au donat acele pizze nu au dorit să le facem publice numele).

În Sala de spectacole Mircea Mihășan a Palatului Cultural Ionel Floașiu din Câmpia Turzii a avut loc
un spectacol artistic de muzică și versuri, menite să ne amintească de geniul imemorial al poetului național al românilor, Mihai Eminescu.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS