<
Actualitate

Ziua Eroilor marcată la Câmpia Turzii

Eveniment de mare importanță istorică și religioasa pentru toată suflarea din Câmpia Turzii.

Înălțarea Domnului sau Ziua Eroilor a fost marcată și în acest an la Câmpia Turzii într-o manieră apropiată de normalitate. Începând cu orele 12:00, la Troița Martirilor de lângă sediul primăriei, s-a săvârșit slujba parastasul oficiată de un sobor de preoți din Câmpia Turzii. Mai apoi, edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a rostit o alocuțiune prin care a evidențiat câteva tipuri de eroi ai zilelor noastre: „În ultimul an am învățat, însă, că eroii nu sunt doar cei care luptă cu spada și cu arma – eroii pot fi găsiți ORIUNDE. Eroină este o mamă a doi copii care-i crește singură, are două slujbe și are timp să le gătească sau să le citească o poveste. Erou este un tată care muncește 12 ore pe zi, dar care are timp să-i ofere atenția cuvenită fiului său. Eroi sunt bunicii care după o viață de muncă, își îngrijesc nepoții, pentru ca mamele și tații să le poată câștiga existența. Tot eroi sunt medicii și asistenții care prin eforturile lor extraordinare, au reușit să limiteze răspândirea virusului și să salveze vieți, demonstrând curaj în fața pericolului. De asemenea, polițiștii și agenții de poliție locală, angajații din Centrele de Vaccinare, oameni simpli – CU TOȚII – au contribuit la siguranța și bunăstarea noastră”.

Un lucru cât se poate de real și adevărat, mai ales în zilele noastre când principalul inamic este TIMPUL și facem deseori sacrificii pentru a deveni eroi pentru cei din jurul nostru.

De asemenea, reprezentantul Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii a spus câteva cuvinte despre ce înseamnă sacrificiul și iubirea de țară și despre faptul că cei care și-au pierdut viața pe câmpurile de luptă, au oferit jertfa supremă pentru ceea ce se numește acum România. S-au depus coroane de flori iar Fanfara Promenada a intonat exceptional Imnul Eroilor.

Totodată, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor căzuți pe câmpurile de luptă. Pentru că a fost un eveniment foarte important, eroii fiind cei care au luptat pentru ca această țară să aibă o temelie puternică, autoritățile locale au depus coroane de flori la toate cele cinci monumente dedicate eroilor. Așadar, s-a format o coloană oficială, în frunte cu un cetățean din Câmpia Turzii care flutura tricolorul românesc și s-a pornit spre Parcul Central unde s-au depus coroane de flori de către autoritățile locale.

Următoarele doua opriri au fost la Cimitirul Eroilor, unde s-au depus coroane de flori la Obeliscul Comemorativ al Ostaşilor Români și la Obeliscul Comemorativ al Ostaşilor Sovietici, și la Monumentul Eroilor Aviatori. În ambele momente Fanfara Promenada a fost la datorie. Slavă eroilor neamului românesc!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS