Educaţie

Din 2018 Școala gimnazială ”Mihai Vodă’’ este şcoală europeană!

În data de 24 mai 2018 Ministerul Educaţiei Naționale a premiat unitățile de învățământ preuniversitar câştigătoare a celei de-a XV-a ediţii a Competiției Naționale „Şcoală Europeană”. Festivitatea de decernare a titlului  celor 61 de „Școli Europene” s-a desfăşurat în sala „Nicolae Iorga” a Palatului Parlamentului din București.

           Competiția pentru obţinerea certificatului de „Şcoală Europeană”, adresată unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale, a fost  lansată în 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană.  Concursul  constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene îl au asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

La ediţia din acest an s-au înscris 112 unităţi de învăţământ preuniversitar din 29 de județe și din Capitală.. Printre premianti,  la loc de frunte  s-a aflat Scoala Gimnazială ‘Mihai Vodă’’ din comuna Mihai Viteazu (locul 12 cu 174 de puncte). Delegația școlii, alcătuită din prof.Arion Daniela Maria- directorul scolii, prof. Gombasi Gabriela-directorul adjunct si eleva Arion Maria Cristina au urcat pe podium cu mare mândrie pentru a prelua certificatul si placheta „Şcoală Europeană” – 2018.

În cuvântul adresat cu ocazia acestui eveniment important, doamna Arion Daniela a arătat că obtinerea acestui titlu este o mare satisfacție, mai ales că Școala din Mihai Viteazu a fost singura școală din mediul rural declarată ”Școală europeană” în 2018, acest titlu onorific fiind o recunoastere a rezultatelor scolare si extrascolare obtinute în ultimii 3 ani de întregul colectiv al școlii. Totodată a arătat că acest succes al școlii nu ar fi fost posibil fără sprijinul și susținerea întregii echipe și a  comunități locale, dar și a Inspectoratului Județean Cluj, în special al   doamnei prof.dr. Adriana Iacob, inspector școlar pentru proiecte educaționale.

Doamna Gombasi Gabriela a menționat că   în acest an, în temeiul OMEN 3707 din 21.05.2018, ”Școlile Europene” vor primi un premiu în valoare de 5.000 lei, care va fi utilizată pentru dotarea școlii în scopul îmbunătățirii condițiilor de studiu .

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.