Educaţie

Povești și amintiri din orașul meu – concurs de proză scurtă

Cu ocazia  Zilei Mondiale a Cărţii pentru Copii şi Tineret (2 aprilie),  Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda  organizează cea de-a XV-ediţie a Concursului de proză scurtă, pentru copiii din clasele VII-VIII și  liceeni, clasele IX-XI.

În acest an concursul este dedicat în mod special sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, face parte din seria manifestărilor grupate sub titlul ”Centenar România la Turda”,  iar tema este  ”Povești și amintiri din orașul meu”.

Textele, reale (amintiri păstrate în familie, de la bunici și străbunici, transmise pe cale orală sau chiar consemnate în scris) sau imaginare, pot să se axeze pe eroi, personalități,  evenimente istorice importante, care s-au desfășurat și în zona noastră, sau la care și turdenii și-au adus contribuția, jurnale de război. Participanți au ocazia să creeze pagini  despre Mihai Viteazul, Primul sau al Doilea Război Mondial, Marea Unire sau alte evenimente remarcabile pentru Turda. De asemenea, participanții pot să aleagă singuri subiectul creației lor, cu condiția să se încadreze în tema propusă.Ca întotdeauna originalitatea și creativitatea vor fi apreciate !

Lucrările pot avea între minim  2 şi maxim 5 pagini, pot fi scrise cu mâna sau la calculator (cu fonturi  Times New Roman, mărimea 12, folosind şi diacritice).  Fiecare participant va specifica pe lucrare numele, prenumele, vârsta/clasa,  școala/liceul,  pentru contactare în cazul premierii și a organizării unei festivități de premiere.

Lucrările se vor depune la sediul central al bibliotecii, str. Republicii nr. 52, sau se pot trimite pe adresa de e-mail a instituţiei: bmtmturda@yahoo.com, până în data de 19 martie 2018. Participanții vor fi informați asupra rezultatelor, după jurizare, în data de 28 martie.

Biblioteca municipală ”Teodor Murășanu” este o instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Local, pe baza Legii bibliotecilor nr. 334/2002. Ea datează din 1951, iar în prezent are o colecție enciclopedică de 110.000 volume, trei puncte de lucru  (secție pentru adulți și copii în zona centrală și o filială în cartierul Oprișani), servicii tradiționale și moderne pentru utilizatori de toate vârstele

 

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS