Educaţie

Prof. Dorina Stanciu: „Categoric  este  un aspect extraordinar rubrica „Portret de Dascăl”din Ziarul 21”

În Japonia, singurii cetățeni care nu sunt obligați să se închine în fața împăratului, sunt dascălii. Motivul: japonezii susțin că fără dascăli nu pot exista împărați.

Portret de dascăl, este o rubrică din cadrul Ziarului 21 în care încercăm să aducem poveștile dascălilor în fața dumneavoastră. Să le oferim respectul pe care-l merită. Opinia dascălilor despre societate în general și despre educție în special trebuie consultată de fiecare dată când vrem să întreprindem ceva în societate și să o punem cu titlu mare în acțiunile care urmează să le facem.

Portret de dascăl aduce în fața dumneavoastră povestea neștiută a dascălilor, acei făuritori de caractere. Opinia lor despre sistemul din care fac parte privite chiar din interior.

În rubrica Portret de dascăl din această săptămână am avut-o ca invitată pe Prof.Dorina Stanciu, un dascăl iubit de elevi, un dascăl implicat în activitatea pe care o desfășoară

Rep.: Care este părerea dumneavoastră  despre rubrica Ziarului 21 “Portret de dascăl”?

Prof. Dorina Stanciu:  “Categoric  este un aspect extraordinar pentru că într-adevăr nu se pune deloc accent pe faptul că noi modelăm caractere şi astea sunt viitorul. Iar inițiativa Ziarului 21 este lăudabilă, am  văzut la ştiri, deși nu mă uit la știri de obicei, despre dascăli numai lucruri negative, nicodată s-a  pus accent  pe munca acelor profesori care au muncit enorm să ducă copiii la olimpiade şi concursuri şcolare, unde se iau chiar medalii de aur, și este o muncă colosală. Mă bucur mult că ați ajuns și la noi în școală, sunt foarte mulți dascăli care sunt dispuși să vă dea acest interviu”.

Întregul interviu pe care prof. Dorina Stanciu l-a acordat în cadrul rubricii Portret de Dascăl îl puteți citi de luni, 02 decembrie în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS