Educaţie

Programul „Şcoală după şcoală” continuă la Câmpia Turzii

Încă de anul trecut, Primăra Câmpia Turzii împreună cu școlile
gimnaziale din municipiu au demarat programul “Școală după școală“-“After school“.
Acesta s-a adresat unui număr de 100 de copii din învățământul primar local.

Programul este complementar activității școlare și obligatorii, oferind oportunități de învățare formală și nonformală, învățare remedială și accelerare a învățăturii prin activități educative, recreative și timp liber.

Considerat ca fiind o necesitate, programul „Şcoală după şcoală” va continua şi în acest an şcolar în învăţământul primar din Câmpia Turzii.

Astfel, în această perioadă şcolile își organizează grupele de copii, în baza cererilor depuse la unităţile de învăţământ şi elaborează pachetele educaţionale adaptate solicitanților. Acest program de tip after school, presupune activităţi de dezvoltare a competenţelor, deprinderilor și abilităţilor; precum și coordonare în pregătirea elevilor pentru concursurile şcolare.

În cadrul programului ,,Școala după școală” , elevii sunt îndrumaţi, monitorizaţi, și supravegheaţi de către un cadru didactic specializat. Părinții, în calitate de beneficiari indirecți ai programului pot avea siguranța că elevii se află sub supravegherea unor adulți competenți, care îi sprijină în pregătirea lecțiilor, derulând și activități complementare educative.

Finanţarea programului este realizată de către administraţia publică locală, care suportă plata cadrelor didactice, şi de către părinţi, care organizează şi finanţează masa pentru copiii participanţi.

Activitatea se derulează în perioada cursurilor şcolare, în fiecare zi de luni până vineri, după programul obligatoriu de şcoală.

Începând cu anul școlar 2017-2018, în cadrul programului „Şcoală după şcoală” apar unele modificări, și anume: în cele maximum 3 ore pe care copilul poate să le desfășoare în cadrul programului, minimum 30 de minute în fiecare zi vor fi alocate sportului, jocului și mișcării.

Ca urmare a analizei programului educațional ,,Școală după școală”, desfășurat în anul 2016-2017 și a beneficiului adus elevilor, cât și părinților în ceea ce privește metoda școlară, administrația publică locală din Câmpia Turzii încurajează comunitatea să acceseze cu încredere această oportunitate adresată copiilor din învățământul primar.

DIRECȚIA RELAȚII CU COMUNITATEA

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS