Educaţie

Proiect internațional ”Tineri pentru România” la Școala Gimnazială ”Mihai Vodă”, Com. Mihai Viteazu

Organizația non-profit belgiană ”Jeunes en Roumanie” a selectat comunele care vor beneficia de ajutorul tinerilor voluntari belgieni în realizarea proiectelor de sprijin pentru comunitatea locală, în urma depunerii candidaturilor.

Proiectul se bucură de sprijinul Asociației comunelor din România și a Biroului european de la Bruxelles al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, colaborarea reprezentând facilitarea comunicării și informării între parteneri români, respectiv comunele interesate să organizeze tabere de voluntariat , și grupurile de tineri voluntari belgieni.

Școala Gimnazială ”Mihai Vodă”, în colaborare cu Primăria Mihai Viteazu a depus proiectul ”Împreună pentru o comună verde!„ în toamna anului trecut, propunerile de activități fiind agreate de către organizația belgiană.

Astfel, în perioada 28 iunie-8 iulie 2017 elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Mihai Vodă”, Com. Mihai Viteazu  au ales să-și petreacă vacanța de vară în activități de animație, ecologice sau lucrări de șantier împreună cu cei 26 de tineri belgieni în vederea dezvoltării spiritului de voluntariat.

În acestă perioadă s-au organizat activități de ecologizare în zona Cascadei Ciucaș, amenajarea unui părculeț în curtea grădiniței, recondiționarea mobilierului din curte, activități de orientare turistică, învățarea unor jocuri tradiționale.

Am reușit  să oferim o vacanță plăcută  elevilor școlii care s-au implicat în activități  variate  pentru a-și îmbunătăți  competențele de comunicare în limba franceză și engleză.

Mulțumim grupului de profesori de la Școala Gimnazială ” Mihai Vodă” pentru implicare!

 

Director,

Arion Daniela Maria

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS