Educaţie

Secretul unui 10 perfect – interviu cu Maria Mărgărițoiu eleva de nota 10 la BAC!

Eleva Maria Mărgărițoiu de la Liceul Teoretic „Pavel Dan”, a reuşit o performanţă greu de atins: nota 10 la toate probele examenului de Bacalaureat. Alături de colega sa, Mureșan Diana, au fost printre cei 97 de elevi la nivel național care au obținut nota 10.  Maria Mărgărițoiu, a vut bunăvoința de a acorda un interviu Ziarului 21, în care a explicat secretul unui 10 perfect.

Rep.: În primul rând felicitari pentru 10 la BAC,  cine este, de fapt, Maria Mărgărițoiu?

M.M.: Mulțumesc mult! Ei bine, cine este Maria Mărgărițoiu? Este o fostă elevă la Liceul Teoretic Pavel Dan Câmpia Turzii, actuală absolventă, ce se simte pregătită să treacă la următoarea etapă a vieții, facultatea!

Rep.: Tocmai ai trecut cel mai important examen din viață, cu un 10 perfect. Care este secretul acestui 10?

M.M.: Hmm… nu știu exact ce a dus la obținerea acestui 10. A fost o surpriză frumoasă, dar aș putea să spun că foarte neașteptată. Cred că secretul lui (secretul unui 10 n.r.)  stă în munca depusă de-a lungul anilor (cel puțin în ceea ce privește matematica și fizica), pasiunea pentru ceea ce faci, să incerci să lucrezi de plăcere și nu că așa ți-a zis cineva sau că așa trebuie… dar cel mai important factor, cel puțin pentru mine l-au reprezentat profesorii. Aș putea să spun că fără ei clar nu aș fi reușit… au fost profesori buni, care s-au dedicat în buna noastră pregătire, dar care au reușit să fie alături de noi și ca persoane, să ne susțină moral să reușim să trecem acest hop. De asemenea cred că un factor important este să știi să iți gestionezi timpul… să reușești să lucrezi la toate materiile, dar să te și relaxezi, pentru că altfel nimic nu iese cum trebuie.

Rep.: Ai adus aminte de profesorii tăi, dacă vrei să-i menționezi cu nume și prenume?

M.M.: Sper să nu se supere pentru acest lucru… este vorba de doamna profesoară de matematică, Nicoară Dorina, domnul profesor de fizică Deoana Ovidiu, dar nu în cele din urma, doamna profesoară de română, ce a fost și diriginta mea, Petran Raluca.

Rep.: În scenariul secretului ai menţionat multă muncă, însă … care sunt hobby-urile tale?

M.M.: Hmm… mereu am considerat că nu am hobby-uri foarte aparte. Bănuiesc că îmi plac aceleași lucruri ca celorlalți adolescenți, să ies afară, să ascult muzică, să citesc, câteodata mai fac scurte drumeții… și bine-nțeles, consider somnul ca un hobby, îmi place extrem de mult să dorm, aaa… și să nu uităm de vizionatul filmelor și a serialelor…

Rep.:  Care au fost materiile tale preferate?

M.M.: Matematica și fizica… pentru matematică am o pasiune de mică, insuflată de bunicul meu, fost profesor de matematică.

Rep.: Care sunt planurile tale de viitor?

M.M.: Vreau să dau la Academia Tehnică Militară. Sper să reușesc să îmi îndeplinesc acest plan…

Rep.: Care sunt sfaturile tale pentru elevii care urmează să dea BAC-ul?

M.M.: Să se relaxeze momentan, că au destul timp să se pregătească… să fie atenți la ore, la materiile la care dau bacul și să aibă încredere în ei, pentru că o să fie totul bine. Nu este BAC-ul o chestie imposibilă…

Rep.: Un gând pentru profesorii tăi?

M.M.: În primul rând le mulțumesc pentru tot ceea ce au făcut și sper că vor preda generațiilor viitoare cu aceeași pasiune ca și până acum. Sunt niște persoane minunate, care își practică meseria cu plăcere și care reușesc să ajungă la sufletul elevului, să creeze o legatură cu acesta.

Rep.: Iar în finalul interviului un gând și pentrut familia ta.

M.M.: Doresc să îl felicit pe fratele meu, de asemenea actual absolvent, alături de care am trecut prin toate emoțiile acestui an. Și le mulțumesc alor mei, pentru că m-au susținut și mi-au fost alături.

Rep.: Mulțumesc pentru timpul acordat, felicitări pentru 10 încă o dată și succes în tot ceea ce-ți propui!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS