Interviu

10… cu Adrian Soporan. Invitată: Irina Munteanu/video

O nouă săptămână, un nou interviu marca 10… cu Adrian Soporan! De această dată, invitata noastru este directorul executiv al primăriei municipiului Câmpia Turzii, doamna Irina Munteanu.

 

  1. De ce director executiv, doamna Irina Munteanu?

Irina Munteanu: Direcția relații cu comunicarea are 3 departamente importante: Asistență socială, relații publice și comunicare și serviciu cultură.

Consider că de-a lungul timpului, prin pregătirea mea profesională de bază și ulterior prin formarea continuă, am dobândit atât cunoștințele necesare, cât și o serie de abilități care mă fac potrivită pentru acesta poziție.

 

  1. Care sunt atribuțiile dumneavoastră în cadrul administrației locale?

Irina Munteanu: Coordonez și supervizez activitatea celor 3 compartimente despre care v-am vorbit anterior. Relația cu comunitatea prin intermediul asistenților sociali, asigurarea serviciilor și beneficiilor de asistenţă socială, partea de imagine a instituției, promovarea imaginii instituției, relația cu presa, relația cu instituțiile școlare, cu ONG-urile.

 

  1. Vă știm o persoană implicată în foarte multe acțiuni sociale, de aceea vă întrebăm dacă vă este dor de activitatea pe care ați avut-o în cadrul centrului Carine?

Irina Munteanu: Centrul Carine este în continuare subordonat serviciului public de asistență socială în structura directă de relație cu comunitatea. Îmi este dor de copiii de la centrul Carine. Sunt implicată și particip la toate activitățile centrului Carine și nu numai.

 

  1. Din statutul pe care îl aveți dumneavoastră, este greu de lucrat cu oamenii?

Irina Munteanu: Ca și cum un anumit statut influentează calitatea relatiilor interumane?

Nu, și este un NU hotărât! Consider că am cei 7 ani de acasă și constat că orice statut ai avea, nu influenţează relația cu cei din jur! Interacționez cu oamenii la fel cum am făcut-o și când nu aveam această funcție.

 

  1. Cum este să aveți în subordine o echipă de circa 80 de persoane?

Irina Munteanu: Vorbim de eficienţă și eficacitate într-o echipă. Dinamica relațiilor și dinamica grupurilor este oarecum asemănătoare cu particularitățile ei. Sunt o persoană asertivă, părinții m-au învățat că, cu vorbă bună, se pot rezolva toate problemele și atât timp cât spui te rog și mulțumesc, rezolvi totul.

 

  1. Care au fost cele mai importante proiecte pe care le-ați avut în 2017?

Irina Munteanu: Ar fi puțin incorect față de colegii mei să spun că sunt proiectele mele, sunt niște idei iar împreună cu domnul primar, domnul viceprimar și echipa cu care lucrez, le-am transformat în proiecte!

“Fii responsabil, fii partenerul meu”, adoptă o zonă verde, noul concept al Zilelor Municipiului Câmpia Turzii, ediția aniversară pe care am gândit-o împreună cu colegii de la serviciu cultură, uniforme în slujba comunității, activități care au adus un plus de valoare!

Iluminatul festiv ornamental! Am avut de ales modele și designul pentru ornamentele din centrul orașului și multe altele.

 

  1. Care este cel mai important proiect pe care l-ați inițiat din funcția de director executiv?

Irina Munteanu: Sunt cele de care am discutat anterior și mult mai multe proiecte cu expertiza și capacitățile pe care le am.

 

  1. Ați candidat la funcția de deputat! Mai vreți să vă încercați norocul la următoarele alegeri?

Irina Munteanu: Într-o astfel de ipostază nu prea îți încerci norocul. Este vorba de o analiză amplă și o gândire pragmatică! Nu vreau și nu amestec adminstrația locală cu politica! Acum sunt în administrația locală Câmpia Turzii cu mare entuziasm și îmi place munca pe care o fac! Și ce o să fie peste ani din punct de vedere politic, vom vedea.

 

  1. Care sunt obiectivele pentru 2018?

Irina Munteanu: Sunt o fire organizată și mi-am făcut un plan pe termen mediu și lung! Cele mai importante 3 proiecte de care sunt responsabilă sunt: platforma online a primăriei muncipiului Câmpia Turzii care este în proces de refacere totală, de asemenea redeschiderea complexului 3 lacuri la nivel internațional. Complexul 3 lacuri trebuie să își redobândească statutul și meritul și să ajungă în prim-planul turismului la nivel de Câmpia Turzii. Și o va face. Apoi reluarea demersurilor pentru deschiderea compartimentului de primiri urgențe din cadrul spitalul municipal. S-au început demersuri încă de prin 2015 și în momentul de față, împreună cu serviciile de specialitate, sperăm să ducem proiectul la bun sfârsit

 

  1. Este mai grea funcția de director executiv, decât v-ați fi așteptat?

Irina Munteanu: Obișnuiesc să fac alegerile în cunoștință de cauză și asumare. Asta presupune un timp de gândire, de analiză. Sunt drastică cu mine, ca atare am venit pregătită pentru ceea ce poate însemna această funcție și pot spune că această funcție este exact așa cum am calculat-o. Foarte dinamică, într-o mișcare continuă, cu posibilitate de inovare, agitată, dar mi se potrivește! Sunt o persoană organizată și îmi manageriez bine timpul, astfel funcţia de director executiv este exact așa cum am gândit că o să fie!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.