Interviu

Aldo Blaga, finalist Eurovision 2019, interviu în exclusivitate pentru Ziarul 21

Considerat de specialiștii în domeniu ca fiind una dintre cele mai bune voci din aceasta ediție a Eurovision-ului, Aldo Blaga a făcut senzație pe întregul parcurs al concursului, oprindu-se în finală. Aldo este un tânăr care, îndemnat de talent și perseverență va câștiga cât de curând un concurs de o asemenea anvergură pentru că are toate pârghiile: voce, talent, mișcare scenică, show-man, emană emoție și trăire a muzicii. O să mai auziți de el…

Revenim la show-ul de anul acesta. După spusele lui Aldo, mulți participanți buni, multe voci bune, printre cele mai bine pregătite ediții ale concursului. Oarecum, din perspectiva telespectatorilor, câștigătoare acestei ediții a fost o mare surpriză. Însă de la fața locului, lucrurile au stat total diferit.

1. Cine te-a sfătuit să participi la Eurovision și cum ai privit această propunere?

Managerul meu – Nicoleta Roman. Inițial cu reticență… dar alternativa (agt) nu mai putea fi rezolvată în timp util, așa că ne-am focusat pe Eurovision, deși piesa mea nu a fost gândită special pentru show.

2. AS: Cum te-ai simțit, fiind prima ta participare la o asemenea competiție?

A.B: M-am împrietenit cu toata lumea. A fost de nedescris atmosfera de colegialitate, profesionalism și simț artistic. Avem ce învața de la toți oamenii ce ne ies în cale în viața aceasta, cu atât mai mult la competiții prestigioase ca și Eurovision-ul.

3. AS: Ce așteptări ai avut de la tine, de la piesă?

A.B: Eu eram super încântat de faptul că am ajuns în semifinale. Din 126 de piese a mea să fie printre cele 24 (inițiale) a fost ca o confirmare că da, pot și să compun piese demne de a fi luate în seamă. Mai departe ce a fost, e demn de un vis – să fiu calificat cu ajutorul publicului în finală. A fost cel mai înălțător moment pentru mine din întreaga mea carieră. Abia aștept să mai simt acel sentiment de „validare” absolută pe care l-am simțit la Arad.

4.AS: Ce părere ai despre câștigătoare Eurovision? ( la modul realist)

A.B: Cred că au posibilitatea reală de a câștiga finala de la Tel Aviv. Sincer! Bineînțeles dacă vor mai lucra la imagine și costume pentru că în rest e perfecțiune artistică

5. AS: Crezi că a fost ceva „lucrat” de dinainte, privind câștigătorul?

A.B: În mod sigur nu! Laura Bretan știa toată lumea că e preferata publicului. Trooper a venit din spate foarte puternic. Bella Santiago s-a bucurat și se bucură în continuare de mega expunere. Toată lumea a avut doar de câștigat. A fost o finală demnă de finala mare, sincer. Iar la mine, mai era de lucrat, dar cu o laringită care mă încerca, a fost puțin mai greu. Când nu ai toate armonicele în glas, te strofoci, și s-a simțit/văzut. Dar acestea sunt detalii tehnice.

6. AS: Vei participa și la Eurovision 2020?

A.B: Dacă voi avea o piesă pe masura dorinței mele, categoric. Abia aștept!

În link aveți atașată melodia interpretată de Aldo Blaga în finala Eurovision 2019

http://youtube.com/tvrcanaluloficial
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.