Interviu

Interviu cu Rareș Florea, specialistul care îți îndreaptă mașina fără chit și fără revopsire

Ai mașină, ai probleme. Însă la toate problemele se găsesc soluții.

Tot timpul am foat învățați că sunt variante și avem de unde alege. În orice domeniu putem vorbi de o varietate, chiar și în domeniul reparațiilor auto. În cazul acestui interviu, vom discuta cu Rareș Florea, un specialist care îți poate repara mașina fără chit și fără revopsire (asta în cazul în care vopseaua nu a sărit de pe mașină )

Că vorbim de incidente în trafic, (tamponări, accidente ușoare, ciocniri), sau de fenomene ale naturii ( grindină) sau de isprăvile unor vecini mai… invidioși, pentru toate, Rareș găsește soluții.

Toate detaliile, în rândurile de mai jos.

 

AS: De unde până unde „repari” mașini?

Rareș Florea: Totul a început acum 9 ani, eram la facultate și în timpul liber lucram în Iulius Mall. M-a sunat cineva din familie și m-a rugat daca pot să plec la Alba Iulia, pentru că a căzut grindină mare și să ajut o firma din Spania care se ocupa cu reparatii de autoturisme cu daune de grindina (nu știam ce înseamnă chestia aia) cu traducerea din limba spaniolă în limba română. Vorbesc foarte bine limba spaniola.

AS: De când ai început această meserie?

R.F: În anul 2010-2011 am început un curs de pregatire în Spania.

AS: Din câte știm ești singurul din zonă… și printre singurii din țară! Cine te-a învățat aceasta tehnică?

R.F: În perioada în care faceam pe translatorul în Alba Iulia, părea foarte interesant job-ul și la prima vedere foarte ușor. După ceva timp a venit directorul uneia dintre cele mai mari companii din Spania din domeniul PDR ( reparații grindină fără revopsire) în vizită în România și mi-a propus să călătoresc la Madrid, să urmez un curs la el la firmă și să mă specializez în domeniu. Ce pot să spun… a fost super dificil cursul, mi se părea imposibil, reparam o lovitură pe un autoturism în 2 zile și acuma reușesc să termin un autoturism cu peste 1000 lovituri într-o zi. După curs am facut un an de practica prin Madrid, Barcelona, Sttutgart, unde aveam tot timpul un alt tehnician cu experiență mai mare care îmi supraveghea reparația făcută.

AS: Ce mașini ai avut pe mână?

R.F: O întrebare foarte dificilă, am cateva mii de mașini reparate, plus multe mașini din fabrică care nu erau scoase pe piață ( Belgia, Germania, Spania, Malta, Franta, Mexic , Romania, Olanda etc.). Am reparat multe modele de Bmw, Audi, Ferrari, Lamborghini, Porche, Masserati, Dacia, Bentley… dar preferatul meu a fost un Rolls Royce.

AS: Cât de grea este această tehnică. De ce ai nevoie?

R.F: E foarte ușor când privești un tehnician când repara ceva, în 5 minute termină o lovitură și a luat banul. Așa credeam și eu la început, dar în spatele fiecarui tehnician stau ani de școlarizare, practică, sume fabuloase investite în cursuri, scule, deplasări. Trebuie foarte multă rabdare, disponibilitate, pentru că majoritatea anului ești plecat,prin Europa, America sau unde vrea Dumnezeu să arunce cu grindina. Mie sincer mi se pare o meserie foarte dificilă și îți trebuie un minim de doi ani de practică să fii capabil să repari un autoturism în condiții optime.

AS: Unde te găsesc clienții sau unde îți găsești clienții?

R.F: Normal în sezon ( vara) lucrez în Europa cu o firma ce mă contactează când au nevoie de tehnicieni auto în diferite parcuri auto avariate cu grindină, iar iarna este când mai călătoresc prin afara Europei, în America de Sud, dar în cele mai multe cazuri sunt la mine în oraș în Câmpia Turzii, unde am și un garaj în care îmi desfășor activitatea

AS: Ce poți îndrepta ( dezdoii) la o mașină? Detaliază

R.F: Se poate îndrepta orice metal, inclusiv aluminiul. Mă ocup și cu lovituri de parcare, accidente ușoare, conditia este să nu fie sarită vopseaua sau dacă este afectată vopseaua, pot să le pregatesc pentru revopsire fara a fi necesar utilizarea chitului. O reparatie foarte rapida și o calitate superioara și mai ieftină în comparație cu revopsirea elementelor.

AS: Unde te poate vedea, contacta, lumea?

R.F: Am un punct de lucru în Câmpia Turzii dar dacă este necesar mă pot deplasa și în alte localități, la domiciliul clientului, cu conditia să aibă un garaj sau un spațiu de lucru. Am și o pagină de facebook: „Reparații indoituri auto parcare, grindina fără revopsire PDR Campia” sau la numărul de telefon 0747398930

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS