Interviu

Promovarea talentelor locale. Maria Coța, între muzică și matematică

Pentru că dorim să promovăm talentele locale, ne-am îndreptat atenția și asupra unei tinere dornică de afirmare din municipiul Turda.

Astăzi dorim să v-o facem cunoscută pe Coța Maria Teodora, o fetiță în vârstă de 11 ani, căruia îi place enorm să cânte.

De asemenea îi este foarte dragă matematica, fiind o elevă de succes din cadrul școlii Horea, Cloșca și Crișan din Micro 3. Talentul și l-a descoperit încă de pe vremea când era la grădiniță, când educatoarea a îndrumat-o să meargă pe drumul cântecului.

Cu foarte multe premii câștigate până la această vârstă fragedă, Maria ne spune că are și un idol: Maria Lătărețu. Părinții fetei, văzând potențialul Mariei, investesc în tot ceea ce o poate dezvolta d.p.d.v profesional.

De aceea au apelat la o profesoară de canto de la Cluj Napoca, în persoana doamnei Ioana Petran. În data data de 24 ianurie, Maria Teodora Coța vă așteaptă să vă încânte, de Ziua Unirii, în Parcul Central din Turda.

Văzând că nu are emoții și trac, am provocat-o să ne cânte. Fără a sta mult pe gânduri, Maria a inspirat adânc aer în piept și a început a „horii” cântecul foarte drag ei „Io horesc c-așa mi-i drag”. Live, acapela, Maria ne-a încântat auzul cu o melodie din repertoriul propriu. Ne bucurăm că am putut sta de vorbă cu Maria Coța, o tânără speranță a muzicii populare turdene.

Felicitări și mult succes pe mai departe!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS