Artă / Cultură

Interviu cu doi dintre actorii spectacolului “Tragedian la Jubileu”: Maria Salcă si Miky Paicu

Sâmbătă 28 octombrie, ora 19.00, Teatrul Aureliu Manea Turda a prezentat spectacolul “Tragedian la Jubileu”. Am stat de vorbă cu doi dintre actorii teatrului care fac parte din distribuția piesei, Maria Salcă si Miky Paicu.

 

Iată ce ne-au răspuns:

  1. Ce rol aveți în piesă?

Maria Salcă: Nastasia Feodorovna Merciutkina

Miky Paicu: – Sipucin – directorul unei bănci!

 

  1. Cum v-ați obișnuit cu acest rol?

M.S.: Nu m-am obișnuit cu el. L-am construit cu pași mărunți sub îndrumarea lui Muriel Manea, de la voce, rostire, la mers, atitudine, temperament și scop. Costumul creat de doamna Clara Labacz m-a ajutat foarte mult în acest demers. Incerc să îmi asum acest rol și să îl umplu de viață în fiecare zi.

M.P.:  Obișuit cu traiul printre oameni, mi-a venit la îndemână să intru pe sub pielea oameniilor, deci intratul în pielea personajului mi-a venit ca o mănușă!

 

  1. Vă definește în vreun fel acest rol sau există ceva din caracterul personajului și în voi?

M.S.: Nu consider că mă definește acest personaj în care am fost distribuită, ba chiar suntem diferite din punct de vedere al aspectului fizic, al vârstei, al temperamentului, al vorbirii și al gândirii.

M.P.: Ipohondria ar fii unul din punctele comune care mă leagă de pesonajul înterpretat, ținând cont de sensibilitatea, tot mai des întâlnită la bărbați în ziua de astăzi!

 

  1. Cum este să lucrați cu Muriel Manea?

M.S.: Este o provocare la care am încercat să fac față, având în vedere timpul scurt de repetiții.

M.P.: Având în vederea că aceasta nu e prima colaborare cu regizorul Muriel Manea am crezut că va fii ușor, dar Muriel, prin experiența și talentul ei, reușește să îndrume actorul, fără al robotiza, spre o interpretare cât mai autentică!

 

  1. Ce doriți să transmiteți publicului cu acest rol?

 

M.S.: Mesajul îl transmite spectacolul. Cred totuși, în pofida faptului că personajul meu este un antiexemplu, că putem să învățăm de la ea două atribute esențiale ale lumii de azi: perseverența și persuasiunea.

M.P.:  – Ironizând puțin multe situații întâlnite și în ziua de astăzi, deși Cehov a trăit în altă perioadă, totul e încă valabil! Egocentrismul, distanța dintre oameni, sunt doar câteva dintre problemele întâlnite și azi, dar astăzi lumea le consideră ca fiind normalitate, dar nu sunt. Mi-ar plăcea ca oamenii să mai revină puțin la realitate și să își pună câteva întrebări sieși după părăsirea sălii!

 

 

Le mulțumim celor doi pentru răspunsurile acordate și le urăm mult succes la reprezentațiile viitoare.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS