campanie campanie
Artă / Cultură

Șezătoare populară la Câmpia Turzii

Palatul Cultural ”Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii, a fost gazda unei șezători populare, organizat de grupul vocal ,,Melody” de la “Clubul Copiilor” din localitate. Evenimentul a avut loc vineri, 18 octombrie 2019 de la ora 18:00. Îmbrăcați în straie populare, copiii au intrat bine în rolurile sătenilor de odinioară. Au cusut, au desfăcut cucuruz, au frământat aluat pentru cozonac, într-un cuvânt au muncit. ,,Țărăncuțele” de la Melody au cântat, au spus glume, ghicitori, așa cum stă bine în șezători. De asemenea în șezătoare au venit și feciorii, care au pus umărul ca lucrul să meargă mai bine. Aceste evenimente sunt binevenite și au darul de a păstra în conștiința copiilor tradiția și obiceiul popular.

Gyarmati Krisztina, gazda în șezătoare

“În șezătoare am prezentat alături de copii, obiceiuri și tradiții din timpul bunicilor noștri. Cum pe vremuri oamenii satului se adunau într-un loc, unde în timp ce torceau sau sfârneau porumbul, spuneau ghicitori și cântau. Șezătoarea ne-a purtat atât pe noi cât și pe părinți, înapoi în timp.”

A consemnat Lăcătuș Nicușor

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS