<
Artă / Cultură

Tabăra Muzicală de Toamnă a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, a prezentat, la sfârșitul săptămânii trecute, în curtea interioară a Muzeului Memorial „Octavian Goga” din Ciucea, un spectacol pregătit ca un omagiu adus existenţei semicentenare a muzeului.

Evenimentul a avut loc după încheierea Taberei Muzicale de Toamnă de la Săcuieu și a constat în susținerea unui spectacol de muzică uşoară și populară, cu piese pregătite în tabără, dar și dansuri. Practic, manifestarea a reprezentat cel din urmă eveniment artistic al unei zile întregi de sărbătorire a muzeului prin evocări, vernisaje şi expoziţii, desfăşurate în incinta Castelului sau în saloanele sale.
Prima parte a spectacolului a fost dedicată muzicii uşoare, iar în faţa publicului au evoluat cursanţii secţiei coordonate în tabăra de la Săcuieu de către expert Petrovici Tunde şi de corepetitorul Rareş Suciu. Show-ul a fost acompaniat de formaţia „Recovered” a Şcolii de Arte, alcătuită din Elisei Mureşan – pian, Rareş Suciu – chitară bas, Larisa Bodea – chitară electrică și Sebastian Pop – tobe. A fost o desfăşurare entuziasmantă de tinereţe şi talent, care a durat mai bine de o oră, fiind reprezentată de cursanţi de perspectivă şi pigmentată cu piese celebre din repertoriul românesc sau internaţional. Pe scenă au evoluat: Diana Bogza, Maria Suciu, Ioana Sabău, Paula Lăpuşte, Larisa Rîcean, Székely Márti, Isabelle Bârdan, Mădălina Rusu și Lavinia Adam. Ca notă specială, a impresionat din nou, aşa cum o face la toate apariţiile sale pe scenă, prin virtuozitate, Lavinia Adam, iar piesa „Până când nu te mai iubeam”, din repertoriul Mariei Tănase, a răsunat de-a dreptul magic în curtea Castelului.
Cea de-a doua parte a spectacolului a fost dedicată muzicii populare, fiind susţinută de cursanţii secţiilor de canto muzică populară Cluj şi Dej, într-un program pregătit în aceeaşi tabără muzicală de către coordonatorul Felix Gălan şi corepetitorul Iancu Pop. Totodată, la reuşita spectacolului au contribuit şi dansatorii Ansamblului „Vatră de Dor”, instruiţi de Viorel Dragomir şi cursanţii Cristian Florin Pui – saxofon şi Ovidiu Goia – taragot, de la clasa de instrumente de suflat a expertului Petrică Pleşca. De asemenea, acompaniaţi de Taraful „Vatră de Dor” al şcolii și aplaudaţi de numeroase ori la scenă deschisă, au evoluat, cu cântece interpretate individual sau în grup următorii cursanţi: Ramona Vancea, Marius Bogdan, Ilaria Duprii, Cătălin Lazăr, Alexandra Costin, Vasile Milchiş, Hîngan Cristina, Raluca Codori, Darius Şumlea, Denisa Fűstȍş, Sebastian Roman, Denisa Perde, Cristina Peter, Nicuşor Butilcă și Arlesiana Agrijan. Esenţială a fost și contribuţia adusă de taraful dirijat de Iancu Pop, alcătuit din Vasile Chiorean – taragot, Mihai Moroşan – acordeon și Marius Moldovan – clape.
La fel ca majoritatea manifestărilor importante ale Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, şi acest spectacol a fost prezentat, cu competenţă şi talent, de către actorul Petre Băcioiu, actor al Teatrului Naţional din Cluj-Napoca şi expert al claselor de actorie şi retorică din cadrul instituției de cultură.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS