Artă / Cultură

Teatrul „Aureliu Manea” Turda prezintă o producție a tinerilor debutanți: „Niciodată nu am fost la Bagdad”

    

Săptămâna viitoare, după cum v-am obișnuit, vă așteptăm la spectacol, așadar, sâmbătă 20 MAI, pe scena Teatrului „Aureliu Manea” din Turda, începând cu ora 19, se va juca „Niciodată nu am fost la Bagdad”, de Abel Neves, în parteneriat cu UBB Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru și Televiziune. Un spectacol despre relația cu cel de lângă noi, plin de emoție și suspans, „Niciodată nu am fost la Bagdad”, dorește să impulsioneze tinerii artiști spre afirmare și practicarea meseriei atât de frumoase pe care și-au ales-o, actoria/regia.

 

Sper să vină lumea în sală și să fie surprinsă plăcut și să plece cu un gând bun după spectacol. Avem nevoie ca oamenii să vină la spectacol și să fie alături de noi, pentru că suntem o echipă tânără și avem nevoie de un public. Noi încercăm să ne formăm aici ca un nucleu, vrem să fim o forță, doar că nu vom putea reuși niciodată, fără sprijinul publicului”, a declarat actorul Valentin Oncu.

 

Din distribuții fac parte actori tineri, Valentin Oncu și Alexandra Dușa, absolvenți ai Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul UBB. Piesa este regizată, de asemenea, de un proaspăt absolvent al facultății, Teofil Pașca.

    

„E un spectacol despre viață și cred că după ce o să îl vedeți, o să vă gândiți de două ori, înainte de a acționa în viața reală. Cred că, uneori e necesar să ne facem o radiografie să vedem cu ce am greșit și ce putem repara.” a declarat tânăra actriță, Alexandra Dușa.

 

Spectacolul este propus pentru a participa la un turneu destinat tinerilor regizori, festival care va avea loc la Craiova. Este prima ediție a Festivalului Internațional al Tinerilor Regizori Theater Networking Talents 2017 și se desfășoară între 28 iunie și 1 iulie. Festivalul se adresează tinerilor absolvenți sau studenți în anii terminali, fiind sub forma unei competiții  la care vor participa mai multe țări printre care România, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova. Acesta își propune să fie o rampă de lansare pentru absolvenții specializați în regie de teatru.

 

“Spectacolul are ca si temă invazia din Irak, iar personajul principal tocmai află că iubita lui e diagnosticată cu cancer. Spectacolul prezintă evoluția unui cuplu pe fondul a două evenimente dramatice. Unul particular reprezentat de boala de care personajul feminin suferă și cel universal în care este descrisă începerea invaziei din Irak din anul 2003. E o dramă cu accente comice, un spectacol care pornește de la noi, de la experiențele noastre”, a declarat regizorul Teofil Pașca.

 

Directorul teatrului turdean, Cătălin Grigoraș, a declarat: „Teatrul turdean dezvoltă un parteneriat cu Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj și în urma acestui parteneriat, un absolvent de regie, va propune în fiecare an un spectacol, să îl regizeze aici la Turda. Este un spectacol care vorbește sincer, despre om, despre relații. Vreau să le urez mult succes sâmbătă seara și așteptăm cât mai multă lume la teatru.”

   

În speranța că veți sprijini tinerii artiști și îi veți impulsiona să creeze artă, vă așteptăm la Teatrul Aureliu Manea din Turda, la spectacol să fiți alături de ei, pe 20 MAI la „Niciodată nu am fost la Bagdad”.

 

Biletele se pot achiziționa de la agenția teatrului și online de pe www.tomtix.ro, având prețul de 15 lei întreg și 10 lei redus pentru elevi, studenți și pensionari.

 

Biroul de presă

Teatrul Aureliu Manea Turda

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.