Artă / Cultură

Teatrul din Turda participă la două festivaluri de tradiție din țară

Începutul lunii, i-a purtat pe actorii Teatrului Aureliu Manea din Turda, Alexandra Dușa și Raluca Radu, la Gala Hop (Gala Tânărului Actor) la Costinești, ce a avut loc în perioada 4-7 septembrie 2017. Scopul acestei Gale este de a promova tinerii absolvenţi din învăţământul superior artistic, de stat şi particular. Gala se desfăşoară sub forma unui concurs deschis tuturor absolvenţilor facultăţilor de Teatru din ţară.

Anul acesta premiul special al juriului, „Sică Alexandrescu” ajunge la tânăra actriță de peste Prut, Marcela Nistor, după ce un an de zile a fost la Raluca Radu, actriță a teatrului din Turda. Un premiu cu un istoric interesant, care în ediții anterioare a ajuns la actori ca Ionuț Caras sau Matei Rotaru, actori ai Teatrului Național din Cluj. Actrița Alexandra Dușa a fost nominalizată la secțiunea individual, fiind aproape de câștigarea votului publicului.

       Un alt eveniment important al lunii septembrie îl marchează participarea Teatrului Aureliu Manea Turda, la două festivaluri cu mare tradiție: Festivalul Internaţional Multicultural de Teatru TRANZIT FESzT organizat de Teatrul de Nord din Satu Mare și Festivalului Internațional de Teatru Oradea organizat de Teatrul Regina Maria Oradea. Spectacolul „Origini” a fost selectat pentru participarea în cele două festivaluri de teatru. „Origini” este un spectacol stradal, o producție a teatrului, coordonată de Cătălin Grigoraș.

„Pentru Teatrul Aureliu Manea sunt foarte importante aceste deplasări. Lumea trebuie să afle că la Turda se fac lucruri frumoase și de bună calitate. Este, atât o experiență pentru actorii noștrii, cât și pentru evoluția teatrului, imaginea și dezvoltarea acestuia o dată cu schimbul de informații, idei și deschiderea publicului către noutatea teatrală.” a declarat PR-ul teatrului Corina Moldovan.

La Oradea spectacolul se joacă în data de 30 septembrie de la ora 21.00 în Piața Centrală.

 

 

Biroul de presa

Teatrul Aureliu Manea Turda

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS