<
Artă / Cultură

Expoziție realizată de Gavril Nechifor la Biblioteca municipală „Teodor Murășanu” Turda

Utilizatorii Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” sunt invitați să admire în luna aprilie, în holul sediului central, o expoziție inedită realizată de pictorul și graficianul Gavril Nechifor.

Considerat de criticul de artă Valentin Mureșan ”un artist al liniei și culorii”,  precum și ”o personalitate artistică deplin conturată” (Vasile Radu-critic de artă), Gavril Nechifor și-a intitulat expoziția ” Memoria pământului”.

Lucrările sale reprezintă ferestre deschise publicului, cu încredere și speranță, spre  elemente  ale lumii materiale și spirituale: pământ și aer,  spirit, cer și visare, dar și abis, cugetare și neliniște.

Licențiat al Facultății de Pictură din cadrul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Cluj, este prezent în viața  artistică și culturală a Turzii din anul 1977. A colaborat  cu Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Cluj-Napoca și filiala Sibiu din 1986. Este membru Fondator al Fundației Culturale ”Rei Culturae fautores” din Turda și a Societății Culturale ”Filarmonia” Cluj-Napoca.

Creațiile sale au fost expuse în numeroase expoziții personale din Turda, Cluj-Napoca, Sibiu, fiind, de asemenea, prezent în peste 140 de expoziții de grup găzduite de importante galerii de artă și muzee din țară și străinătate (Belgia, Olanda, Grecia). A fost distins de patru ori cu Premiul I la Expoziția republicană de artă plastică, iar în 1990 a primit, la Amsterdam, Premiul onorific.

Lucrările sale se găsesc în muzee și colecții particulare din România, Italia, Franța, Australia, Canada, Brazilia, Olanda, S.U.A. China, Portugalia etc.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS