Lifestyle & Timp liber

Paste cremoase și delicioase în sos alb

Paste cu sos alb și cârnați

 

Ingrediente:

100 gr paste scurte

1 fir carnat subtire de porc

1/4 ceapa alba mica (1 lingura ceapa tocata)

1 lingurita rasa faina alba

200 ml lapte gras

15 gr unt

sare, piper negru, nucsoara

 

Mog de preparare:

 

Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare urmand timpul indicat pe pachet.

Pana fierb pastele se prepara sosul intr-o tigaie larga (cam 25 cm) ca sa poata sa scada sosul rapid. Se topeste untul si se adauga ceapa tocata cubulete. Se caleste cateva minute, doar pana se inmoaie un pic apoi se adauga carnatii scosi din intestin si se rup cu lingura bucatele. Se prajeste incat 2-3 minute carnatul amestecand des. Se scot bucatelele de carne din tigaie, apasand cu lingura pe ele ca sa ramana grasimea in tigaie.

Se adauga in grasimea ramasa faina si se amesteca pana se absoarbe. Se adauga incet laptele amestecand des, cu un tel daca se poate, pana faina se dizolva complet, fara coocoloase, apoi puteti adauga restul de lapte. Se presara sare si piper negru si se fierbe laptele pana cand treceti cu lingura prin tigaie si simtiti ca sosul are consistenta ca de smantana dulce (nu dureaza mai mult de 2-3 minute) si se vad dare mai groase in urma lingurii. Sosul nu trebuie sa devina foarte gros, se va incleia pe paste. In orice moment, daca sosul devine prea vascos, puteti picura putin lapte sa-l readuceti la o consitenta lejera.

Adaugati 1 varf cutit nucsoara razuita si carnea inapoi in tigaie. Amestecati.

Adaugati pastele scurse si amestecati sa absoarba sosul. Dregeti de sare si piper.

Serviti imediat, eventual presarate cu parmezan ras.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS