Lifestyle & Timp liber

Surprinde-ți familia cu cea mai bună tocăniță de pui

Tocăniță de pui
INGREDIENTE

circa 1 kg pui
100 g unt
425 ml lapte
100 ml supă de pui
3 cepe
3 rămurele ţelină
6 cartofi
2 morcovi
3 linguri făină
sare şi piper după gust

Rețetă tocăniță de pui:

Un preparat sățios ce poate fi consumat într-o zi friguroasă de iarnă. Gospodinele știu că o porție de tocăniță de pui îi surprinde chiar și pe cei mai mofturoși gurmanzi, așa că ne-au dezvăluit și nouă rețeta delicioasă. Notează-ți ingedientele și surprinde-ți familia cu cea mai bună tocăniță de pui. Iată rețeta pas cu pas:

1. Într-o cratiţă încapatoare se topește untul și se rumenesc bucaţile de pui. Se scot și se lasă deoparte.

2. În aceeași cratiţă se pune supa, ceapa și se lasă să dea un clocot. Se adaugă morcovii rași, cartofii tăiaţi cuburi, ţelina tăiată rondele și puiul. Se lasă să fiarbă 20 de minute pâna ce ingredientele sunt bine fierte.

3. Separat, făina se desface în lapte evitând cocoloașele. Se toarnă amestecul peste pui și se lasa la fiert pâna ce se obţine un sos gros, amestecând mereu să nu se lipească.

4. Se potrivește de sare și piper și se aduce la masă cu ardei iute și mămăligă, după gust.
Poftă bună!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS