<
Timp liber

“Croitoraşul cel isteţ” la Câmpia Turzii. Concluzia: NU CONTEAZĂ INĂLŢIMEA, CI CONTEAZĂ ISTEŢIMEA!

Primăria şi Consiliul Local al municipiului Câmpia Turzii, în colaborare cu Teatrul de păpuşi Puck din Cluj-Napoca, a oferit copiilor din municipiu o reprezentaţie plină de suspans, umor şi mult curaj, miercuri, 7 iunie, începând cu ora 11.00, piesa de teatru pentru copii “Croitoraşul cel isteţ”.

Şapte dintr-o lovitură… descoperindu-şi puteri nebănuite, “că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, croitoraşul pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Şi cum fapta de vitejie îi era pe măsura staturii… aflat în încercarea de a se întrece în putere cu Uriaşul Bebe şi Marele Uriaş, realizează că adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii.

Le spune el bucuros tuturor celor pe care îi întâlneşte în cale pe drumul de întoarcere către casă: în viaţă NU CONTEAZĂ INĂLŢIMEA, CI CONTEAZĂ ISTEŢIMEA!

Piesa a fost gustată din plin de mici spectactori care au interacționat pe parcursul piesei cu actorii teatrului Puck, iar aplauzele și râsetele neîntrerupte au făcut ca reprezentația actorilor de la teatrul Puck din Cluj-Napoca să fie una apreciată, obligându-i astfel pentru o a doua reprezentare.

 

“Capra cu trei iezi”, luni, 12 iunie, începând cu ora 11.00, o piersă foarte îndrăgită de generaţii întregi de spectatori, piesa scrisă de unul dintre cei mai populari scriitori români, Ion Creangă, este o împletire izbutită a ideilor despre viaţă, conduită morală, prietenie, în spiritul pur al gândirii populare româneşti unde răul nu scapă niciodată nepedepsit.

Punerea în scenă a poveştii “Capra cu trei iezi” face apel, fără menajamente, la sentimente reale, la situaţii de viaţă, la tipuri de caractere, formând astfel un bagaj emoţional şi raţional cu care copilul rămâne după plecarea din sala de spectacol. Experienţa de o viaţă pe scena teatrului de păpuşi a doamnei Doina Dejica, a scenografului Epaminonda Tiotiu, mânuirea păpuşilor bi-ba-boo, interpretarea actorilor, alături de muzica tradiţională, alcătuiesc o reprezentaţie valoroasă, care se joacă pe scena Teatrului Puck din anul 1999.

Așadar,  “Capra cu trei iezi”, în sala de Spectacole “Mircea Mihăşan” a Palatului Cultural “Ionel Floaşiu” în data de 12 iunie, ora 11.00, intrarea fiind liberă.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS