<
Timp liber

O nouă premieră la Teatrul Aureliu Manea Turda

Teatrul Aureliu Manea Turda vă invită, sâmbătă 28 octombrie, ora 19.00, la o nouă premieră teatrală, „Tragedian la Jubileu” – după A. P. Cehov, în regia lui Muriel Manea-Iakab.
„Tragedian la Jubileul” este o înlănțuire de situații comice care se produc într-o instituţie bancară, cu prilejul aniversării a 15 ani de la înființare. Directorul băncii plănuiește ziua perfectă în care să primească laudele comisiei, dar și premiul mult așteptat. Însă pe parcursul zilei lucrurile iau turnuri din ce în ce mai complicate, spre disperarea directorului, a cărui zi mult așteptată ia dimensiunile unui haos total.
Fiecare personaj al spectacolului este o reprezentație a anumitor aspecte ale dimensiuni umane: conflictul bărbat-femeie, viața de cuplu, cariera, romanticul și, nu în ultimul rând, eroticul – pulsul sanguin. Dacă luăm în considerare ideea de teatru ca act social, „Tragedian la Jubileul” punctează slăbiciuni ale omului cum rareori apar pe scenă atât de numeroase și într-un timp atât de scurt.
„Tragedian la Jubileu este o adaptare după cele 2 piese într-un act ale lui Cehov, „Jubileul” și „Tragedian fără voie”, personajele din cele două piese intersectându-se în același spațiu – Banca comercială. Cehov redă micile neplăceri ale traiului de toate zilele și aspectele tragic-comice. În schițele lui Cehov, comicul e destul de inofensiv fiind stârnit de insistențele plictisitoare ale vizitatorilor. Comicul este intensificat de finaluri neașteptate. Cehov, nu a fost tandru cu personajele sale, eroii lui mișcându-se mereu dezarticulat, haotic, fără sens lizibil, spunând cele mai banale lucruri, fiind concomitent veseli și nefericiți”, a declarat regizorul Muriel Manea-Iakab.
Pentru premiera din 28 octombrie, „Tragedian la jubileu” nu mai sunt bilete, însă spectacolul se va rejuca pe data de 18 noiembrie.
Duminică, 29 octombrie, avem invitați speciali, Micuța Fifi și prietenii săi vin cu spectacolul „Magicienii Pic și Poc” pentru o dimineață interactivă cu cei mici, de la ora 11.00.
Biroul de presă
Teatrul Aureliu Manea Turda

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS