De la cititori

Replică a directorului Salina Turda, Maria Simona Baciu, la articolul semnat de Horea Hudrea

Dragii mei, se poate ca unii dintre voi să fi citit zilele acestea un articol aparut pe site-ul infoaries cu un titlu „senzaţional”. E doar minciună şi manipulare cu scopul de a denigra. Chiar dacă, până acum am refuzat să mă cobor la nivelul celor care mă atacă în mod josnic, de data asta s-a ajuns prea departe.

Despre ce e vorba, în realitate:

 

Societatea Salina Turda SA a fost partener în cadrul proiectului cu finanțare europeană POSDRU/165/6.2/S/14329 din 15.04.2014 (proiectul Workcall).

 

Salina Turda nu refuză să facă publice unele date din contractul de finanțare europeană, ci este obligată, conform contractului de finanțare europeană ”să păstreze confidențialitatea documentelor, materialelor, datelor și informațiilor în legătură cu proiectul”, conform punctului de vedere al Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operațional sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POSDRU). Nerespectarea obligației de confidențialitate poate duce la plata unor daune interese, situație pe care nu mi-o doresc.

 

Orice persoană interesată de detalii privind acest proiect, poate face solicitarea de furnizare a informațiilor direct către OIR POSDRU, care este autoritate în domeniu și parte contractantă, pentru a nu pune Salina Turda SA într-o situație delicată, prin faptul că nu poate furniza informații, decât cu riscul ca ulterior să fie pasibilă de plata unor daune interese, risc pe care nu doresc să mi-l asum, pentru că ar fi în detrimentul societăţii.

 

Cu privire la legalitatea activităţilor derulate: proiectul a fost verificat de către Autoritatea de Audit de pe lângă Curtea de Conturi la începutul anului 2015. Echipa de verificare a procedat la studierea dosarului de contractare a proiectului precum şi a documententelor tehnice şi financiare depuse de Beneficiar şi Parteneri. Pe parcursul derulării, a avut 2 vizite de monitorizare din partea OIR BI în 15.09.2014 şi 28.09.2017-02.10.2015 fără constatări. Drept urmare, nu există suspiciuni de fraudă.

 

Legat de articolele scrise de Horea Hudrea pe aceasta temă: nu au la bază poziţii oficiale sau acte oficiale şi asumate de către vreo instituţie implicată în derularea şi verificarea fondurilor europene (cu toate că de multă vreme face investigaţii pe această temă). Drept urmare, este vorba de atacuri josnice şi de manipulare.

 

Pe de altă parte, fac un apel public, deschis și sincer, către cei care încearcă să includă Salina Turda într-un joc politic absurd, prin folosirea unor informații neadevărate, trunchiate sau chiar tendențioase: vă rog să nu murdăriți imaginea Salinei Turda, imagine construită cu multă trudă, ale cărei efecte se văd atât în plan național, cât și internațional, mai ales în această perioadă în care pregătim documentația pentru o nouă finanțare europeană, care să permită dublarea capacității vizitabile a Salinei (prin amenajarea Minei Iosif), perioadă în care orice informații negative, prin denaturare, trunchiere și tendențiozitate, pot aduce grave prejudicii intereselor și dezvoltării societății, dar și dezvoltării localității noastre.

 

Va multumesc.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS