De la cititori

Vocea cetăţeanului

De la: Alexandra Pop <alexandra.pop@gmail.com>

Subiect: Despre baza de tratament din statiunea de bai sarate Turda

 

Textul mesajului:

Niște prieteni de familie care au revenit în țară pe perioada vacanței au dorit să facă  tratament la Hotel Arieșul Turda – singura bază de tratament despre care știam că mai funcționează cât de cât în Turda. Povestea lor s-a transformat însă în ceva trist.

”Am dorit să avem în primul rând o părere avizată de la un medic. Știam că nu e de glumit cu fizioterapia nici măcar pentru persoane tinere și sănătoase, plus de asta mi-am dorit să îl și consulte pe soțul meu un doctor, deoarece din când în când îl durea spatele după o perioadă mai stresantă la lucru. Când am întrat înăuntru am apucat să îi spun doamnei doctor M. Popescu (medicul instituției) doar că pe soțul meu îl doare spatele în zona cervicală și în cea lombară și cucoana ne-a scanat cu privirea și ne-a și diagnosticat. A zis – ”păi eu pot să îți spun din ce aud – că coloana ta e praf, haideți să vă spun, voi sunteți veniți din străinătate, așa? Păi uite cum stă treaba, eu mă gândesc la bănuții vostri și vă spun că eu aș putea să vă

scriu să faceți nămol, dar noi oricum îl aducem din balta din fața hotelului, acolo puteți merge singuri să vă luați și să folosiți. Masaj, aici la noi se fac 5 minute de masaj și să plătiți 15 lei pentru 5 minute de masaj, nu cred că merită. Apoi bazin, doar că acolo sunt o grămadă de bătrâni care își fac acolo treburile și nici nu vreau să vă duc acolo ca să vedeți cum miroase.”  Acuma așteptam să vină soluția aia magnifică care să merite banii noștri. Și a continuat… ”uite eu îți pot recomanda niște infiltrații – sunt f. bune, din Germania. Îți fac infiltrațiile astea (zise ea scoțându-le pe masă) se numesc Zeel, și nu mai ai treabă, o să te simți f. bine de ele.” Și care sunt efectele adverse? – adică i-am zis eu știu ce înseamnă infiltrații și că se recomandă doar în situații de durere intensă și acută până cedează și permite tratamentul cu fizioterapie. ”Nu are nici un efect advers a zis femeia încercând să pară convinsă de parcă ar fi vrut să injecteze zeamă de roșii, și probabil, crezând că toți cei care ”vin de dincolo” sunt niște proști neinformați și care sar repede cu banii pentru fiecare prostie pe care o aud. Și apoi bineînțeles a urmat întrebarea cea mai firească. ”Cât costă această miraculoasă procedură?” ”250 de lei” și la final i-am mulțumit pentru ”consultație” și am întrebat-o cât ne costă timpul petrecut cu ea și ne-a spus cu un zâmbet ”drăguț” că nu ne costă nimic. Adică nu ne taxa doamna aceasta drăguță ”doctor” pentru această discuție fenomenală care urma în totalitate, binele și ”interesul pacientului”.

Au trecut câteva luni de la acel eveniment pentru că nu mi-am găsit timp până acuma să scriu, și nu știu dacă această ”doctoriță” încă mai apasă vre-un scaun prin baza de tratament Turda. În orice caz dacă cineva e interesat să facă infiltrații, vă pot oferi și numărul ei de telefon, personal, ni l-a dat la plecare. (Doctor M. Popescu 0726 676 555) cu mențiunea că în caz că e în ”consulație” și nu vă poate răspunde pe moment, vă va suna ea înapoi. Mult succes!

Și o notă pentru doamna Popescu – stimată doamnă, substanța despre care spuneți pacienților că nu are efecte adverse are de fapt ”efecte adverse necunoscute”.  Și dacă nu știați, iată ce are în componența ei, această substanță, ca să fiți sigură că nu e zeamă de roșii fără efecte adverse • Denumirea comerciala: Zeel T Compozitia preparatului: 2,0 ml de solutie injectabila contine: Substante active: Cartilago suis D6, Funiculus  umbilicalis suis D6, Embryo suis D6, Placenta suis D6, Nadidum D8,  Coenzymum A D8, Natrium diethyloxalaceticum D8, Acidum -liponicum D8 a  cate 2 m; Solanum dulcamara D3, Symphytum officinale D6, Toxicodendrone  quercifolium D2 a cate 10 mg, Arnica montana D4 – 200 mg; Sanguinaria  canadensis D4 – 3 mg; Sulfur D6 – 3,6 mg • Substante adjuvante: clorura de sodiu, apa injectabila • Descrierea preparatului: Lichid transparent, incolor, fara miros • Forma farmaceutica: Solutie injectabila.

 

 

Și încă ceva, e jenant, e umilitor, adică te pui într-o situație josnică când ești într-o asemenea funcție și îți vorbești de rău locul de muncă, mai ales când ești acolo și poți face ceva ca lucrurile să fie altfel. Dacă simți că locul în care ești nu te reprezintă, pleci de acolo, nu stai acolo și îl vorbști de rău, când există atâția tineri, frumoși, ambițioși, care ar putea face ca lucrurile să fie altfel. Și dacă tot vreți să vă vindeți ”zeama de roșii” pe bani mulți, găsiți un alt loc, lăsați baza de tratament să funcționeze în sprijinul pacienților pentru care a fost creată.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS